Tu ce alegi: un apartament vechi sau un apartament nou?

Marti, 31 Iulie 2012, ora 09:54
2790 citiri
Tu ce alegi: un apartament vechi sau un apartament nou?

Este un subiect la moda: ce este mai bine sa cumperi, un apartament intr-un bloc "comunist" sau unul in noile "perle" ale orasului? Pe piata imobiliara sunt multe apartamente de vanzare, fara o delimitare precisa intre vechi si nou.

Practic apartamentele vechi si cele noi convietuiesc in armonie deplina, iar preturile, sensibil egale, intaresc aceasta regula.

Ne propunem in cele ce urmeaza sa facem pentru tine o analiza comparata intre vechi si nou, intre plusurile si minusurile pe care le prezinta unele fata de celelalte, astfel incat sa ai o imagine cat mai clara despre ce trebuie sa alegi, in functie de necesitatile tale si ale familiei.

De ce sunt mai bune apartamentele vechi?

- pentru ca sunt situate in zone rezidentiale bune, in interiorul oraselor;

- pentru ca te poti muta imediat, iar casa ta sa devina astfel "acasa" in cel mai scurt timp;

- pentru ca accesul la facilitati este usor; magazine, scoli, mijloace de transport in comun, drumuri modernizate, toate sunt la indemana;

- pentru ca, de regula, nu se dezvolta alte proiecte imobiliare in zona, deci esti scutit de disconfortul creat de activitatile de santier;

- pentru ca suprafetele locuintelor sunt mai reduse, deci preturile/unitate sunt mai mici; astfel locuintele din blocurile vechi sunt mai accesibile iar marturie in acest sens sta faptul ca marea majoritate a locuintelor cumparate prin programul Prima Casa sunt in blocurile "comuniste".

De ce sunt mai bune apartamentele noi?

- pentru ca dispun de suprafete generoase satisfacand astfel cerintele legate de confortul personal;

- pentru ca sunt situate la marginea oraselor si pot fi in zone verzi, impadurite, oferind liniste celor care s-au saturat de zbuciumul orasului;

- pentru ca exista posibilitati mai mari de parcare decat in cazul blocurilor vechi;

- pentru ca materialele folosite atat la constructia propriu-zisa, cat si la finisajele interioare sunt de o calitate superioara;

- pentru ca normele impun structuri rezistente la calamitati naturale, cum ar fi cutremurele; astfel, vei locui intr-o locuinta mai sigura.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente (www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

#comparatie apartamente vechi noi, #apartamente noi imobiliare , #apartamente noi