500 de familii cu apartamente in Planorama, lasate pe drumuri

Miercuri, 25 August 2010, ora 20:01
3133 citiri
500 de familii cu apartamente in Planorama, lasate pe drumuri
Foto: Arhiva

Nu mai putin de 500 de familii care intentionau sa isi cumpere apartamente in complexul Planorama au fost lasate pe drumuri, dupa ce firma Conexpert, in calitate de administrator judiciar al dezvoltatorului Euro Habitat nu le-a inclus in lista creditorilor persoane fizice care au platit pentru a primi o locuinta.

Practic, administratorul nu a inclus in lista creditorilor niciun cumparator, ci doar persoane fizice terte sau juridice offshore inregistrate in paradisuri fiscale.

Astfel, cumparatorii care au achitat o parte sau chiar integral contravaloarea locuintelor spun ca cei de la Conexpert i-au informat ca nu va inscrie nicio creanta a acestora.

"Atributiile legale in aceasta faza ii impun sa intocmeasca un raport asupra situatiei economice a debitoarei si asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor vinovate de acest lucru si sa notifice tuturor creditorilor deschiderea procedurii insolvente, termenul pentru inregistrarea cererilor asupra averii debitoarei, etc in conditiile in care acestia reprezinta cea mai importanta parte direct afectata de insolventa proiectului Planorama si cea mai interesata in continuarea proiectului si rezolvarea situatiei.

In acest moment foarte multe dintre familiile care trebuiau sa se mute in ansamblul Planorama inca din noiembrie 2007 au devenit cazuri sociale alarmante si chiar disperate", se mentioneaza intr-un comunicat al Asociatei Cumparatorilor, potrivit Evenimentul Zilei, care citeaza Mediafax.

In complexul Planorama urmau sa fie construite 1.100 de locuinte in patru blocuri, printr-o investitie de 70 de milioane de euro, iar primele locuinte ar fi trebuit date in folosinta in 2007.

Administratorul judiciar Conexpert a propus intrarea Eurohabitat in procedura simplificata a falimentului, intrucat nu a reusit sa gaseasca niciun act de constituire a firmei sau intocmit de contabilii acesteia. De asemenea, Conexpert nu a reusit sa contacteze nici administratorul Euro Habitat.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#familii Planorama, #casa Planorama, #complex Planorama , #apartamente