Apartamentele din Bucuresti: Proprietarii au inceput sa mai lase la pret

Marti, 01 Mai 2012, ora 12:54
2774 citiri
Apartamentele din Bucuresti: Proprietarii au inceput sa mai lase la pret

Pretul mediu cerut de proprietari pe apartamentele si garsonierele din Bucuresti a fost in aprilie cu 2-3% mai mic fata de aceeasi luna a anului trecut, fiind scoase la vanzare cu 20% mai multe apartamente, potrivit unui raport de monitorizare realizat de anunturiparticulari.ro.

Pretul mediu de strigare in cazul garsonierelor in aprilie era de circa 36.000 euro, in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar fara sa suporte schimbari considerabile comparativ cu luna martie, se mentioneaza in raport.

Apartamentele de doua camere raman la pragul de 56.600 euro, cu 2% mai putin decat in aprilie 2011, dar pastrand aceleasi valori ca in martie 2012. Fata de inceputul acestui an, preturile solicitate de proprietari la apartamentele de doua camere au suferit o usoara scadere, de sub 2%.

Pentru un apartament de trei camere, proprietarii au solicitat in medie un pret de 79.400 euro, in usoara crestere fata de luna precedenta si cu doar 2% mai putin fata de inceputul anului sau fata de aprilie 2011.

"Chiar si in cazul unitatilor de 4 camere, unde oferta nu este atat de vasta si, automat, nici presiunea preturilor solicitate, putem vorbi despre o stabilizare. Pretul mediu de strigare s-a invartit in luna aprilie in jurul valorii de 104.900 euro, nivel similar comparativ cu aprilie 2011 si in usoara crestere fata de luna martie a acestui an, inregistrandu-se o variatie de aproape + 4%", se mai arata in raport.

Ofera in crestere

In luna aprilie, in Bucuresti, au fost scoase la vanzare 2.210 apartamente, cu 20% mai multe in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Fruntase in clasament, apartamentele de doua camere au insumat 841 de noi unitati puse in vanzare in aprilie, cu aproape 200 mai putine decat in luna martie a acestui an, dar si cu 15% mai multe decat in aprilie 2011.

Unitatile de trei camere sunt urmatoarele in clasamentul numarului de oferte, mentinand media ridicata. Circa 700 de noi apartamente au fost scoase la vanzare de proprietari in luna aprilie, cu doar 50 mai putine decat in martie, dar cu 23% mai multe decat in luna aprilie a anului trecut.

"Daca anul trecut in aprilie 377 de oferte de garsoniere apareau pe piata, anul acesta in aprilie s-au inregistrat 435 de noi unitati puse in vanzare in Bucuresti, cu 15% in plus. Pe piata apartamentelor de 4 camere au aparut 229 de noi oferte in cea de-a patra luna a anului, fiind si cea mai mare crestere fata de luna similara a anului trecut - cu peste 40%", se mai spune in raport.

Raportul are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

Citeste si:
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL Florin Cîţu afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că ”PSD...
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 15 august, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei Române, că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru...