Care sunt cele mai eficiente metode de a incalzi o casa

Advertorial
Vineri, 23 Octombrie 2020, ora 11:29
14453 citiri
Care sunt cele mai eficiente metode de a incalzi o casa
Sursa foto: pexels.com

Apropierea iernii este un motiv bun pentru a incepe sa te interesezi de cele mai bune metode de a incalzi o casa. Fie ca este vorba de un apartament pe care il renovezi si in care vrei sa te muti cat mai repede, fie ca vrei sa faci modificari in casa de la tara, trebuie sa te simti cat mai bine acasa. Caldura este baza confortului in sezonul rece, iar daca vrei sa te bucuri cu adevarat de fiecare zi pe timp de iarna, investeste in metode eficiente si accesibile bugetului tau. Iata cateva idei:

Centrale termice

Cele mai la indemana solutii pentru locuintele moderne sunt centralele termice. Acestea pun la dispozitie o tehnologie potrivita pentru sistemul de incalzire termica si ajuta familiile sa nu mai depinda de furnizorii locali. De asemenea, intr-un apartament de dimensiuni mici, contemporan sau minimalist, centrala termica este usor de introdus in decor prin montarea unei masti din lemn, din acelasi material precum restul mobilierului.

Centrala termica este o investitie care se amortizeaza rapid iti ofera control absolut asupra mediului ambiant si asupra temperaturilor potrivite pentru tine. Atentie insa la verificarile necesare si la instalare, deoarece toate acestea trebuie facute de catre o echipa de specialisti. In caz contrar risti sa te expui la mai multe riscuri.

Termoseminee

Termosemineele sunt potrivite pentru casele care nu sunt racordate la reteaua de distribuire a gazelor. Daca este vorba despre o casa de la tara in care planuiesti sa te muti in aceasta perioada, opteaza pentru solutiile usor de instalat, care incalzesc suprafete mari si au preturi rezonabile. Cele mai eficiente termoseminee sunt cele care iti vor asigura o atmosfera de poveste in casa in aceasta iarna.

Deoarece functioneaza pe lemne, un termosemineu te ajuta sa decorezi asa cum iti doresti o casa de vacanta de la munte sau caminul in care vrei sa te muti cu familia pentru a te retrage de la oras. O locuinta rustica are nevoie de acel ceva care o face speciala, iar confortul va fi unul de neegalat de alte surse de incalzire.

Calorifere

Un alt sistem de incalzire pentru locuintele moderne il reprezinta caloriferele, Acestea sunt subtile in cadrul oricarui stil de design interior si poti opta intre mai multe materiale, in functie de nevoile tale. Caloriferele din otel sunt cele mai accesibile pentru orice buget si cu putere mare de distribuire a caldurii. Insa, daca iti doresti calorifere cu o durata de viata mai lunga, opteaza pentru calorifere din fonta.

Ai la dispozitie si optiunile din aluminiu, care nu implica o investitie mare si ofera suficienta caldura pentru un apartament modern. Acestea se pot defecta mai repede si sunt predispuse la diferite probleme, precum indoirea.

Aeroterme

Sistemele de incalzire electrice, mai exact aerotermele, sunt o solutie potrivita pentru a incalzi incaperi mai mici sau pentru a suplimenta incalzirea dintr-o locuinta in proces de izolare termica. Acesta este un aspect important de care sa tii cont, indiferent de ce metode alegi pentru incalzirea casei.

Aerotermele sunt prietenoase cu bugetele si sunt usor de montat chiar si pe perete. De asemenea, daca te ocupi de renovarea unei case pe timp de iarna, vei avea nevoie de o sursa de caldura in timpul lucrarilor, atat pentru a crea confort, dar si pentru a ajuta peretii sa se usuce mai repede.

Ai la dispozitie numeroase optiuni pentru a-ti incalzi locuinta, dar trebuie sa le alegi pe cele mai potrivite din toate punctele de vedere.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#seminee, #surse caldura , #apartamente