Locuinta de vis amenajata pe mai putin de 29 de metri patrati. Are inclusiv cinema (Foto)

Duminica, 13 Martie 2016, ora 08:37
15633 citiri
Locuinta de vis amenajata pe mai putin de 29 de metri patrati. Are inclusiv cinema (Foto)
Foto: CNN/LAAB Architects

Andy Knight si Michelle Tennant au pornit in cautarea primului lor apartament cu imaginea locuintei de vis in minte.

Lista de dorinte a cuplului din Hong Kong includea un sistem de home cinema, o sala de gimnastica, o bucatarie spatioasa, o cada mare, suficient spatiu de depozitare si cele mai recente gadgeturi inteligente, arata CNN intr-un reportaj.

Faptul ca apartamentul pe care l-au cumparat in cele din urma avea o suprafata mai mica de 29 de metri patrati nu i-a descurajat.

Cu inca 130.000 de dolari ar fi putut sa-si cumpere o locuinta un pic mai mare, insa au decis sa investeasca banii intr-o amenajare "super-eficienta".

Cei doi au apelat la firma de arhitectura LAAB Architects din Hong Kong pentru a le tranforma apartamentul intr-unul "covertibil". Cererea pentru astfel de amenajari a crescut in orasele cu preturi foarte ridicate pentru locuinte. Iar Hong Kongul este cea mai scumpa piata imobiliara din lume, depasind Londra si New Yorkul.

Foto: CNN/LAAB Architects

Prima impresie a arhitectilor a fost ca au in fata o "misiune imposibila". Dar au vazut potentialul micului apartament si au decis sa ii faca pe cei doi tineri sa simta ca traiesc de fapt intr-o locuinta de 100 de metri patrati. Mobilierul modular, adaptabil, si o serie de idei ingenioase de design au adus la viata, in mare masura, locuinta visata.

Conceptul final a fost gata in trei luni. In urmatoarele cinci luni au fost testate prototipurile si a avut loc constructia propriu-zisa.

Amenajarea a fost centrata pe combinarea unor functii multiple in acelasi spatiu, cum ar fi transformarea cazii in locuri suplimentare pentru cinema.

Foto: CNN/LAAB Architects

A fost luata in calcul si utilizarea unor materiale specifice potrivite pentru fiecare spatiu. "Deoarece cada se transforma in dormitor si living, a trebuit sa ne asiguram ca materialul din care este facuta canapeaua este impermeabil si ca exista un ventilator deasupra pentru a usca zonele ude", a explicat directorul LAAB Design, Otto Ng.

Spatiul este utilizat la maximum. Bucati din parchet se ridica automat pentru a oferi spatiu de depozitare suplimentar, dulapurile coboara din tavan, un tocator se desface peste chiuveta din bucatarie, iar camerele sunt separate de pereti mobili glisanti.

Foto: CNN/LAAB Architects

Apartamentul este echipat cu tehnologie inteligenta, incuietorile si luminile fiind controlate in totalitate printr-o aplicatie.

Foto: CNN/LAAB Architects

In conceperea designului au fost avute in vedere si cele trei pisici ale cuplului. Un perete dedicat, un culoar de-a lungul marginilor tavanului, o ladita cu nisip ascunsa sub chiuveta cu un sistem de ventilatie propriu si un sertar special pentru castroanele cu mancare sunt menite sa le asigure confortul necesar.

Foto: CNN/LAAB Architects

Cei doi tineri recunosc ca este o provocare sa locuiesti intr-un spatiu cu o amenajare atat de complexa, de tip puzzle, dar sunt multumiti de rezultat.

"Exista atat de mult potential in aceste apartamente mici. Este evident acum ce poti face cu un spatiu mai restrans. Nu se simte aglomerat. Fiecare coltisor din locuinta noastra este utilizat", spune Michelle Tennant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#amenajare casa mica, #spatiu locuinta , #apartamente
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Nu mi-ar place sa locuiesc in asa ceva numit apartament de 29mp!