Pasajul Basarab a scumpit apartamentele din Militari cu 5.000 de euro intr-o luna

Luni, 01 August 2011, ora 12:09
1856 citiri
Pasajul Basarab a scumpit apartamentele din Militari cu 5.000 de euro intr-o luna

Deschiderea Pasajului Basarab a facut ca, pe parcursul lunii iulie, preturile medii solicitate pentru apartamentele cu trei camere din cartierul bucurestean Militari sa creasca de la 65.000 de euro la 70.000 de euro.

Asta inseamna, in termeni procentuali, o crestere de 7,6%, potrivit indexului imobiliar realizat de firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker si Ziarul Financiar.

Cum pasajul in cauza a scurtat cu circa 20 de minute drumul dintre zona de sud-vest a Capitalei si nordul orasului, proprietarii sunt de parere ca majorarea isi are rostul. In schimb, specialistii in imobiliare considera ca Pasajul Basarab nu justifica o majorare de aproape 8% a preturilor intr-o singura luna.

"In ultimele doua luni nu am sesizat o crestere a preturilor de listare pentru apartamentele din Militari, cu exceptia unor proprietari care au incercat sa speculeze momentul. Diferente de preturi de la o luna la alta apar si din cauza faptului ca in cartier sunt mai multe 'subzone', in care sunt atat locuinte construite in perioada anilor '90, cat si blocuri mai vechi.

Consider ca introducerea metroului in Drumul Taberei, spre exemplu, ar avea un impact mult mai puternic asupra preturilor din cartier decat Pasajul Basarab in Militari", apreciaza Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

O tendinta diferita s-a inregistrat insa in zona 1 Mai, la capatul nordic al Pasajului Basarab, unde preturile solicitate pentru apartamentele cu trei camere au scazut cu aproape 10% pe parcursul lunii iulie, de la 103.000 de euro la 93.000 de euro.

Analistii imobiliari explica situatia prin faptul ca locuitorii din nordul orasului folosesc mai putin Pasajul Basarab decat cei din sud, asta pentru ca 80% din sediile de birouri din Capitala se afla in zona de centru-nord a orasului.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#locuinte Militari, #PAsaj Basarab pret locuinte, #bani locuinte , #apartamente