Programul "A doua casa" tine pretul apartamentelor din Capitala pe loc - studiu

Luni, 15 Iunie 2015, ora 15:25
19931 citiri
Programul "A doua casa" tine pretul apartamentelor din Capitala pe loc - studiu
Foto: Ziare.com

Programul "A doua casa" tine pretul apartamentelor cu 3 camere din Capitala pe loc, la o medie de 68.923 euro, conform unei analize recente.

Mai mult, numarul apartamentelor cu 3 camere scoase la vanzare a crescut cu 20%, ajungand de la 885 in aprilie, la 1.106 in luna mai.

Incurajati de semnalele pozitive primite de la specialisti, conform carora piata imobiliara parcurge un proces sustinut de redresare, bucurestenii si-au scos proprietatile la vanzare in numar mare, rezultand astfel o crestere de 14% a numarului de oferte de vanzare aparute in mai, fata de aprilie, pana la peste 3.710.

In acest context, preturile apartamentelor din Bucuresti au suferit o usoara depreciere in mai, fata de luna precedenta, arata analiza anunturiparticulari.ro.

Cele mai multe oferte de vanzare, 1.611 (43%), au fost pentru apartamentele cu 2 camere, urmate de cele pentru apartamentele cu 3 camere, 1.106 (30%). Ofertele de garsoniere, 748 (20%), au fost urmate de cele pentru locuintele cu 4 camere - 247 (7%).

Evolutia ofertelor de vanzare

Numarul ofertelor de vanzare pentru garsoniere a crescut in mai cu 3% fata de luna precedenta. Cresterea ofertei s-a reflectat in piata prin scaderea cu 2% a pretului mediu de vanzare de la 32.019 de euro in aprilie, la 31.395 de euro in mai.

Singurul mare oras din Romania in care preturile apartamentelor continua sa scada

O crestere mult mai consistenta a numarului de oferte noi inregistrate in luna mai, in Bucuresti, a avut loc in cazul apartamentelor cu 2 camere, cu 17% din aprilie pana in mai. Efectul a fost de scadere a pretului mediu de vanzare pentru apartamentele cu 2 camere cu 1,5%, pana la 49.615 de euro, pret inregistrat la finalul lunii mai, conform cifrelor oferite de studiu.

Ofertele la apartamentele cu 4 camere au crescut in mai, insa ceva mai moderat, cu doar 3,5% fata de aprilie, iar pretul mediu de vanzare al acestora a suferit cea mai drastica scadere, de 6%, coborand de la 94.975 de euro in aprilie, la 89.179 de euro in mai, conform analizei site-ului anunturiparticulari.ro.

Odata cu venirea lunilor de vara, este de asteptat ca numarul ofertelor noi de pe piata sa mai scada, insa este putin probabil ca si preturile de vanzare sa mai coboare, chiar si intr-o perioada mai putin dinamica pe piata imobiliara.

Despre programul "A doua casa"

Pentru programul "A doua casa" pot aplica numai cei care au deja o locuinta achizitionata prin "Prima casa" si vor sa se mute intr-una mai mare sau mai scumpa. De exemplu, dintr-un apartament cu 2 camere intr-unul cu 3 camere.

De asemenea, pot fi luate si apartamente mai mici decat cele cumparate initial, cu conditia sa coste mai mult. De exemplu, cineva care vrea sa se mute intr-un cartier mai bun.

Locuintele pot fi vandute chiar daca n-au trecut 5 ani de la achizitionare, cum prevedea pana cum legea. Ulterior, creditul este achitat sau refinantat, iar statul si banca iau in garantie a doua casa.

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente Capitala , #apartamente
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pretul imobiliarelor nu va mai exploda 15 ani de acum inainte.