Care sunt lucrurile care îți fac viața mai simplă când stai la casă

Advertorial
Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 17:39
5095 citiri
Care sunt lucrurile care îți fac viața mai simplă când stai la casă
FOTO: Shutterstock.com

Un confort sporit în viața de zi cu zi este un obiectiv pentru fiecare persoană, mai ales când vine vorba de locuință. Iar dacă stai la casă, ar fi păcat să nu profiți de spațiul pe care îl ai la dispoziție, ca să ai parte de un trai cât mai bun. Așadar, ca să îmbunătățești acest aspect, e necesar să faci câteva achiziții, în funcție de nevoile tale. Iată câteva sfaturi utile în acest sens.

Apelează la un sistem de încălzire eficient

Mai ales în vremurile actuale, când prețul energie este ridicat, iar facturile sunt tot mai mari, ai nevoie de un sistem de încălzire eficient. Așadar, dacă vrei să ai confort termic sporit, alege-l pe cel potrivit. De exemplu, poți să optezi pentru încălzirea locuinței cu ajutorul pompelor de căldură. De asemenea, o alternativă eficientă o reprezintă și încălzirea prin pardoseală, care asigură un randament mărit. Pe de altă parte, ai putea să îți instalezi o centrală termică pe gaz ori la un termoșemineu pe peleți. În plus, dacă vrei să faci stocuri de energie electrică, montează-ți câteva panouri solare fotovoltaice. Iar ca să nu faci risipă de energie, e important să îți termoizolezi locuința.

Un automobil personal îți va prinde bine

Indiferent că stai la casă ori la bloc, o mașină personală o să-ți prindă bine, mai ales dacă locuiești în afara orașului sau în mediul rural. Ia în considerare anumite aspecte legate de logistică. De exemplu, deplasarea dus-întors către serviciu. De asemenea, ține cont de faptul că anumite magazine sau alte facilități nu se află în proximitatea casei tale, deci nu poți să faci foarte multe drumuri, fiindcă vei pierde timp prețios.

Drept urmare, probabil că o să îți faci cumpărăturile o dată sau de două ori pe săptămână, deci e important să ai un automobil cu portbagaj încăpător. În acest sens, ar fi bine sa te orientezi către un model fiabil, care îți oferă confort la volan și care prezintă anumite caracteristici, cum ar fi o cutie de viteze cu DSG, deci cu schimbarea directă a treptelor. Verifică bugetul pe care îl ai la dispoziție și alege autoturismul potrivit pentru tine și familia ta.

Simplifică-ți treburile gospodărești și pe cele casnice

Ca să câștigi timp, fie că ai treburi de făcut în casă, fie în curte, este necesar să folosești anumite echipamente și aparate cu ajutorul cărora să îți termini sarcinile cât mai rapid. Mai precis, poți să utilizezi o pompă submersibilă ca să drenezi apa murdară în cazul unei inundații sau să o folosești la irigații. De asemenea, cu ajutorul unei motocoase poți să îngrijești gazonul sau iarba crescută în exces. Pe de altă parte, dacă îți instalezi un kit de automatizare a porților, nu va mai trebui să le deschizi și închizi manual. Iar când vine vorba de activitățile din locuință, o să-ți fie de mare ajutor să ai prin preajmă un multicooker, un robot de aspirare sau o mașină de spălat rufe cu uscător încorporat.

Orice decizie depinde, totuși, de prioritățile tale cu privire la locuință. Astfel, ai putea, la fel de bine, să îți sporești metodele de securitate, ca să nu ai grija hoților. Deci, ar fi o idee bună să îți achiziționezi camere de supraveghere și să îți instalezi sisteme antiefracție sau de alarmă. În plus, nu uita și de detectoarele pe bază de senzori care să te anunțe în cazul în care izbucnește un incendiu sau sunt scăpări de gaze.

Așadar, stabilește-ți un buget pentru achiziții și apucă-te de treabă. Vezi care sunt schimbările pe care să le faci cu privire la casa ta, astfel încât să ai parte de cât mai mult confort, dar și de timp câștigat.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#casa, #viata mai usoara, #stat la casa, #siguranta , #stiri life style