Cum arată casa de 120 de metri pătrați construită din containere. Prețul la care a ajuns: "Nu mai depinzi de meșteri"

Sambata, 29 Iulie 2023, ora 03:00
14137 citiri
Cum arată casa de 120 de metri pătrați construită din containere. Prețul la care a ajuns: "Nu mai depinzi de meșteri"
Cum arată casa la exterior FOTO Facebook/ Idei Amenajari

Casele construite din containere maritime reprezintă o tendință modernă în arhitectură, datorită versatilității și sustenabilității lor. Sunt create prin combinarea și modificarea containerelor de transport maritim în spații rezidențiale funcționale și estetice și pot fi o soluție eficientă pentru locuințe temporare sau permanente, oferind o alternativă inovatoare la construcția tradițională.

Printre avantajele acestor case sunt costurile reduse, construcția rapidă și mobilitatea.

La capitolul dezavantaje se încadrează izolarea termică și fonică, întrucât containerele nu au fost inițial concepute pentru a fi locuințe, așadar pot necesita eforturi suplimentare pentru a asigura o bună izolare termică și fonică.

În plus, unii pot considera că aspectul unei case construite din containere nu este la fel de atractiv sau tradițional ca al unei case obișnuite.

Transformarea containerelor în locuințe poate necesita lucrări suplimentare de tăiere, sudură și modificări structurale, ceea ce poate fi costisitor și necesită experiență în domeniul construcțiilor.

Tot mai mulți români iau în calcul această variantă pentru ridicarea unei case.

Este cazul unui bărbat care termină lucrările de amenajare a unei case din containere de dimensiuni mari în Comarnic.

"Căsuța noastră de vacanță din containere. Încă în lucru. Sperăm să fie gata în această toamnă", a scris proprietarul în textul care însoțește câteva poze cu clădirea postate pe grupul Idei amenajări.

"Estimăm undeva la 100.000 euro final"

În comentarii, acesta a răspuns la întrebări și a oferit detalii.

"Sunt 8 containere. Așa am vrut, doar parter. Sunt 105 m2 utili, și avem și un beci de 12 m2, sub terasă."

"Sunt curioasă la ce costuri o să ajungeți. Cam cât ați preconizat dvs. că v-ar costa și ce suprafața?"

"Încă nu am tras linie, mai sunt multe de făcut. Estimăm undeva la 100.000 euro final. Amprenta aproximativă, 120 mp. Aproximativ 105 mp utili", a răspuns proprietarul.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

"Depinde cu ce comparați sau ce doriți. Ca idee, doar 8 containere sunt 25.000-30.000 euro, terenul, fundația, deckul exterior, lambriu, tâmplăria tripan din care terasa are uși cu deschidere 4m, beciul etc etc. Bineînțeles că se pot reduce costurile, renunțând la anumite materiale, renunțând la câteva containere etc.", a adăugat acesta.

"Este doar puțin mai rapid și nu mai depinzi de meșteri"

"Compar cu casa mea care e acum în construcție. Mă așteptăm că una din containere să fie mai ieftină decât cea tradițională."

"De ce ați avut această impresie? Este doar puțin mai rapid și nu mai depinzi de meșteri. În rest tot cam aceleași costuri sunt, tot trebuie autorizație etc", a răspuns autorul postării.

"Cam câți metri pătrați are un container?", a întrebat un membru al grupului.

"undeva la 14 m2", a răspuns proprietarul.

"O casă din containere se pretează și la mare? Afectează aerul sărat?"

"Cred că da. Îmbrăcată în deck de plastic sau îmbrăcată în osb și tencuiala decorativă."

"Un container pleacă de la 2500 euro în sus, în funcție de starea lui. Noi am folosit containere casate, cu defecte la interior și exterior, pentru că oricum am îmbrăcat și interiorul și exteriorul", a mai precizat proprietarul casei.

Putin face o mutare șireată: Rusia încheie cea mai mare afacere cu o țară de un miliard de locuitori
Putin face o mutare șireată: Rusia încheie cea mai mare afacere cu o țară de un miliard de locuitori
După începerea războiului Rusiei din Ucraina, Moscova a fost alungată aproape în totalitate de pe piața de energie din Europa, dar a fost și ținta sancțiunilor occidentale. Însă acum,...
România în Schengen. Ce se schimbă pentru români de la 1 ianuarie 2025: „Potențialul va fi extrem de limitat dacă autoritățile nu se vor pune la treabă”
România în Schengen. Ce se schimbă pentru români de la 1 ianuarie 2025: „Potențialul va fi extrem de limitat dacă autoritățile nu se vor pune la treabă”
La aproape nouă luni de la aderarea României la Schengen maritim și aerian, miniștrii de interne din Uniunea Europeană au decis joi, 12 decembrie, că țara noastră și Bulgaria vor adera pe...
#casa, #proiect, #Containere, #pret, #suprafata, #Alternative, #casa traditionala , #proiecte case
  1. Putin face o mutare șireată: Rusia încheie cea mai mare afacere cu o țară de un miliard de locuitori
  2. România în Schengen. Ce se schimbă pentru români de la 1 ianuarie 2025: „Potențialul va fi extrem de limitat dacă autoritățile nu se vor pune la treabă”
  3. Ce se pregătește la nivelul UE pentru mașinile electrice în 2025. România, direct vizată
  4. Inovație în curierat: eAWB reduce costurile pentru IMM-uri
  5. NATO ar putea cere bugete mult mai mari pentru armată. Prinși între presiunea lui Trump și războiul din Ucraina, oficialii europeni au intrat în negocieri
  6. Turabo inaugurează prima fabrică de cafea de specialitate și capsule de cafea din România a brandului, cu o investiție de peste 1 milion de euro
  7. De la ruină la producător de energie. Începe licitația pentru construirea unei centrale termoelectrice noi în București, pe ruinele unui CET vechi
  8. BELLEMONDE - un stil de viață complet în nordul Bucureștiului
  9. „O gură de oxigen” pentru exporturi și turism. Ce urmează după intrarea României în Schengen. Analist: „Ne oferă un avantaj istoric - rămâne ca noi să o exploatăm”
  10. Industriile în care angajații câștigă mult mai mult decât media națională. Scad ușor veniturile în IT