Avantajele caselor din lemn explicate de profesionistii Litarh

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 15:08
101258 citiri
Avantajele caselor din lemn explicate de profesionistii Litarh

Contextul actual, in care se cauta tot mai mult trecerea pe produse ecologice, bio, care sa afecteze intr-o masura cat mai redusa mediul inconjurator, a dus la o cerere in continua crestere pentru casele realizate pe structura de lemn.

Denumite, pe scurt, case din lemn, astfel de locuinte prezinta o serie de numeroase alte avantaje, explicate in cele ce urmeaza de profesionisti in domeniu: specialistii de la Litarh, societate avand ca obiect de activitate productia de case din lemn, cu o experienta vasta in domeniu.

Principalul avantaj de avut in vedere este reprezentat de costurile mai reduse pentru o locuinta de tipul caselor din lemn. Spre deosebire de constructiile realizate din caramida, BCA sau placi de beton, o casa din lemn poate avea costuri de doua sau trei ori mai reduse.

Aspectul financiar este unul dintre factorii principali de care se tine cont la construirea unei case, insa si timpul de executie al acesteia este unul dintre criteriile dupa care se ghideaza proprietarii. De aici rezulta si un al doilea atu pe care il prezinta binecunoscutele case din lemn de la litarh.ro: rapiditatea constructiei.

Experienta indelungata in case de lemn Litarh

Litarh activeaza in domeniul realizarii caselor pe structura din lemn din anul 1998. Experienta acumulata in tot acest timp duce si la concluzia evidenta: o casa din lemn este finalizata intr-un timp mult mai scurt fata de acele locuinte realizate din alte materiale. Se ajunge astfel la perioade de constructie reduse considerabil, cu rezultat direct in economii materiale si intr-un deranj redus pentru client.

Un alt avantaj dezvaluit de specialistii Litarh cu privire la casele din lemn este dat si de izolatia termica superioara a unei astfel de locuinte. Pe langa faptul ca lemnul este un material cu proprietati de izolare termica superioare fata de alte materiale de constructie, vata minerala folosita pentru casele din lemn creste de asemenea gradul de confort termic.

Surprinzator sau nu, casele din lemn sunt mai rezistente in caz de cutremur. Lemnul este un material elastic, iar peretii din cadrul sistemului unei case din lemn preiau intr-un mod mult mai eficient socurile si vibratiile, dispersand uniform tensiunile create catre fundatie. Dupa cladirile de tipul zgarie-nori, casele din lemn au coeficientul cel mai ridicat de rezistenta in caz de cutremur.

Nu in cele din urma, casele din lemn de la Litarh sunt si 100% ecologice. Chiar si in cazul procesului de montare, imbinare si asamblare a unei case din lemn, reziduurile rezultate sunt minime, dar si biodegradabile. Astfel, casele din lemn respecta cele mai inalte standarde in materie de constructii ecologice.

Contrar perceptiilor gresite, specialistii Litarh sustin inca un fapt: o structura din lemn nu este mai predispusa la incendii decat constructiile realizate din alte materiale. Odata ce lemnul este tratat ignifug, riscurile de incendiu sunt reduse considerabil - un astfel de tratament ignifug corect poate sa rezulte intr-o intarziere a aprinderii lemnului cu pana la 90 de minute.

Aceasta trecere in revista a atuurilor prezentate de casele din lemn scoate in evidenta aceasta noua optiune pentru locuinte. O casa din materiale ecologice, construita la costuri reduse si intr-un timp record, cu rezistenta sporita la cutremur si incendii, avand si o izolatie termica de top, reprezinta o optiune tot mai cautata, motiv pentru care Litarh, prin oferta disponibila si online, pe litarh.ro, pune la dispozitia clientilor astfel de solutii inovative.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#case lemn Litarh, #case lemn ignifug, #proiect casa lemn , #casa lemn