Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Casele de lemn, tot mai atractive pe timp de criza

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 15:51
8783 citiri
Casele de lemn, tot mai atractive pe timp de criza

Tot mai multi romani prefera sa-si cumpere o casa din lemn, in special datorita pretului scazut, duratei mici de executie si durabilitatii.

Astfel, constructiile din prefabricate pe structura din lemn reprezinta o alternativa pentru casele clasice realizate din caramida, beton si BCA, conform Adevarul.

Alte avantaje ale acestor case reprezentate de durata mica de executie a panourilor in fabrica, montajul acestora pe teren intr-un interval de timp scurt. Totoadata, costurile cu incalzirea pe timp de iarna sunt mai mici cu 60-80% comparativ cu locuintele traditionale, ceea ce face ca pe timp de criza acestea sa fie tot mai cautate.

Constructorul de case Chiulan House Factory din Timisoara foloseste drept materiale lemnul si vata minerala bazaltica Rockwool. In urma cu doi ani, compania a construit 5.000 de metri patrati de locuinte pe structura de lemn, reprezentate de pensiuni turistice, cladiri de locuinte, apartamente de tip penthouse peste hoteluri, precum si case de tip duplex.

O alta companie care realizeaza case din lemn, Doxar din Gura Humorului, care a inceput productia de case de lemn in 2004, se declara foarte mutlumita de vanzari.

"Lemnul este recunoscut pentru doua caracteristici principale: elasticitatea si durabilitatea. Acest lucru, combinat cu faptul ca lemnul folosit beneficiaza de tratamente impotriva mucegaiului si cariilor, dar si cu faptul ca imbinarile structurilor se realizeaza cu ajutorul unor cuie cu aderenta, iar ansamblul este consolidat pentru cutremure cu piese metalice, garanteaza acestor case o durata de viata cel putin la fel de mare ca a celor ridicate din materiale traditionale", explica arhitectul Ciprian Roboiu.

In ceea ce priveste varsta celor care aleg sa isi faca o locuinta de lemn, tinerii sunt cei mai atrasi de ideea unei case din prefabricate, in timp ce persoanele trecute de 35 de ani sunt mai reticente.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#locuinta lemn, #casa lemn, #casa criza , #casa lemn