Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

(P) Centralele termice pe lemne - o alegere avantajoasa pentru orice proprietar

Advertorial
Luni, 27 Iunie 2016, ora 15:06
30896 citiri
(P) Centralele termice pe lemne - o alegere avantajoasa pentru orice proprietar

Ne dorim autonomie de la centralele pe lemne, dar in acelasi timp si un grad de confort sporit. Ne dorim in egala masura o eficienta a consumului, dar si un nivel calitativ superior atunci cand vine vorba de solutiile de incalzire pentru locuinta. Desigur, totul cu preturi cat mai reduse.

Alegerea unei centrale termice pe lemne si carbuni reprezinta o optiune avantajoasa in orice situatie.

Poate fi vorba despre casa de vacanta, caz in care proprietarul vrea sa reduca cheltuielile lunare cu incalzirea si apa calda, in special in sezonul rece.

Poate fi vorba de asemenea de locuinte la curte, unde nu exista un racord la sistemul centralizat de furnizare a apei calde, caldurii sau gazelor naturale, insa proprietarul doreste totusi sa aiba parte de confortul termic cautat.

Daca la un apartament solutia poate fi o centrala termica pe gaz, casele la curte pot beneficia de avantaje considerabile daca au instalate centrale termice pe lemne.

O centrala pe lemne reprezinta o foarte buna solutie pentru a incalzi o locuinta si pentru a-i furniza apa calda menajera necesara, in special daca in zona in care se afla pozitionata nu exista posibilitatea racordarii la un sistem de furnizare a gazelor naturale.

Dintre centralele termice pe lemne se remarca gama celor Liepsnele, care fara doar si poate contribuie la sporirea confortului termic si la eficientizarea consumului de combustibil in orice locuinta.

Avantajele centralei termice Liepsnele sunt destul de numeroase, drept pentru care le vom exemplifica in cele ce urmeaza.

La achizitia oricarei centrale termice pe lemne se pun in balanta toate elementele ce pot reprezenta avantaje sau neajunsuri, astfel orice viitor proprietar trebuie sa aiba in vedere importanta cazanului, a radiatoarelor, a instalatiei sau a cosului de fum, alaturi de toate celelalte elemente care vor contribui la acel plus de confort in locuinta.

Ce avantaje aduce o centrala termica Liepsnele?

Primul dintre factorii ce recomanda centralele termice Liepsnele, recunoscute ca fiind printre cele mai eficiente solutii de furnizare a caldurii, este reprezentat de autonomia ridicata oferita pentru o singura incarcare cu combustibil.

Acele persoane care isi doresc sa reduca substantial numarul drumurilor facute pentru realimentarea centralei cu combustibil solid pot gasi in centralele termice Liepsnele aliatul perfect.

Cu o singura sarja de lemn sau de brichete de rumegus, dupa caz, centrala poate sa arda si sa furnizeze caldura si apa calda pana la 30 de ore.

Daca este alimentata cu carbune, autonomia creste si mai mult, ajungand pana la 3 sau chiar 5 zile.

Cum reuseste o centrala pe lemne Liepsnele sa ofere o autonomie atat de ridicata in functionare?

Un astfel de avantaj este garantat de caracteristicile exceptionale ale produselor si elementelor componente, de distributia de aer si de arderea specifica pentru sistemul centralelor tip lumanare.

Totul este astfel conceput pentru ca intregul sistem sa fie biocompatibil si cat mai prietenos cu mediul.

Economia reprezinta un alt atu de care pot sa beneficieze proprietarii care aleg centralele pe lemne Liepsnele in detrimentul altor solutii.

Combustibilii solizi utilizati, indiferent daca este vorba despre lemn uscat, brichete de rumegus sau carbuni, aduc un plus de eficienta in raportul costuri-caldura emanata.

Orice proprietar de locuinta ar trebui sa stie ca alegerea unei centrale termice Liepsnele aduce costuri mult mai reduse cu combustibilul, comparativ cu alte solutii de centrale precum cele care utilizeaza gaz, GPL sau eletricitate.

Cert ramane astfel un singur fapt: aceste centrale pot inlocui cu succes clasicele centrale, oferind economie si eficienta energetica la superlativ, prin extragerea maximului de energie termica din combustibilul solid, oferind un randament foarte bun.

Rezistenta termica reprezinta o alta caracteristica avantajoasa a acestui tip de centrale, mentionata si in cadrul site-ului oficial www.centrale-lemne-liepsnele.ro.

In cazul altor tipuri de centrale termice, atunci cand apare o intrerupere a energiei electrice, anumite elemente componente ajung sa fie afectate.

Nu acesta este insa si cazul centralelor termice Liepsnele. Chiar daca temperatura apei ajunge sa depaseasca 100 de grade Celsius, cazanul nu este afectat, singura problema fiind faptul ca nu mai avem caldura in locuinta, din cauza intreruperii energiei electrice.

Modelele Liepsnele, omologate si atestate, rezista fara probleme la astfel de socuri termice. In acest sens pentru evitarea supraincalzirii, se monteaza o supapa termostatica de racire.

Costurile reduse de exploatare recomanda de asemenea aceste centrale pe lemne, atat pentru locuinte unifamiliale, cat si pentru locuinte multifamiliale.

Durabilitatea in timp, economia de combustibil si calitatea arderii, aduc costuri de exploatare si intretinere minime.

Elemente componente de cea mai buna calitate - acesta este cu siguranta un alt factor de avut in vedere la selectia unei centrale termice pe lemne.

De ce ar opta un viitor proprietar de centrala pe lemne pentru un model Liepsnele? Principalul motiv este cazanul, ce aduce o serie considerabila de avantaje ale exploatarii, precum:

  • Economie considerabila de combustibil;
  • Autonomie de pana la 30 ore de functionare cu o singura incarcare cu lemn;
  • Autonomie de pana la 3-5 zile, la o singura sarja de incarcare cu carbune;
  • Constructia este simplificata si usor de utilizat;
  • Pentru alimentare pot fi folosite lemne si deseuri din lemne, brichete sau carbune;
  • Intretinerea este minima, chiar si curatarea cenusei nu trebuie facuta decat bilunar;
  • Garantia de 5 ani de la producator este insignifianta: o centrala pe lemne Liepsnele poate functiona fara probleme, cu o intretinere corecta, peste 25 de ani.

Intretinerea facila se numara printre factorii de selectie la o centrala termica pe lemne. Proprietarii stiu asta, dar si producatorii, care concep in prezent sisteme foarte eficiente ce necesita un minimum de intretinere din partea utilizatorilor.

Curatarea camerei de ardere a cazanului este foarte usoara in cazul centralelor termice Liepsnele, iar operatiunea curatarii de cenusa nu este necesara a fi efectuata decat de doua ori pe luna.

La nivelul curatarii cazanului, proprietarii nu au motive de ingrijorare. Nu va fi necesara curatarea zilnica sau saptamanala a acestuia, intrucat constructia unui cazan Liepsnele aduce si proprietatea de autocuratare in timpul functionarii, datorita sistemului de ardere inversa, de sus in jos.

Depunerile de gudron pe corpul cazanului sunt arse la urmatorul foc facut in centrala, impunandu-se astfel o curatare mult mai rara, comparativ cu alte solutii de incalzire de acest tip.

Daca la nivelul cazanului nu se impune operatiunea de curatare, la nivelul cosului, o centrala termica pe lemne de acest tip necesita un minim de curatari a racordurilor.

Pentru orice centrala termica pe lemne se impune curatarea si aerisirea racordului dintre centrala si cosul de fum. Acest racord este cel care determina evacuarea eficienta a fumului si randamentul total al cazanului, prin urmare necesita o atentie deosebita, insa nu atat de des, ci la intervale de 1-2 luni, dupa cum arata si specialistii pe site-ul www.centrale-lemne-liepsnele.ro.

Pentru a avea parte de un randament optim al cazanului, dar si pentru o evacuare eficienta a fumului si noxelor, proprietarii vor trebui sa acorde atentie unor aspecte de baza. Intervalul de timp in care este necesara eliminarea cenusei si curatarea racordurilor este determinat de o utilizare responsabila a centralei termice.

Astfel, factorii care vor contribui la obtinerea unor intervale cat mai indelungate intre curatari sunt:

  • utilizarea lemnului de calitate superioara;
  • folosirea centralei la o intensitate de ardere moderata;
  • reglarea eficienta a tirajului cosului de fum;
  • evitarea folosirii lemnului ud sau a materialelor combustibile de calitate indoielnica.

Specialistii in materie de centrale termice pe lemne ne mai recomanda de asemenea si o intretinere adecvata si responsabila a cosului de fum.

Tirajul acestuia reprezinta un element determinant al randamentului arderii lemnelor, motiv pentru care cosul de fum trebuie in primul rand ales tinand cont de diametrul interior si de inaltimea acestuia.

In cazul diametrului interior al cosului de fum, acesta trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu diametrul racordului centralei detinute, ori care urmeaza a fi achizitionata.

Pentru a se evita neajunsuri precum crearea de condens la nivel de racord ori intoarcerea condensului creat in corpul cazanului, racordul trebuie sa fie realizat din materiale izolante sau va trebui izolat corespunzator.

In ceea ce priveste inaltimea cosului de fum, aceasta va trebui sa fie corespunzatoare cu normele de siguranta in exploatare impuse.

Pentru ca intregul sistem al unei centrale pe lemne Liepsnele sa functioneze optim, la randamentul asteptat, cosul de fum trebuie sa corespunda cu o serie de parametri:

  • Materialele din care este realizat trebuie sa respecte nivelul de rezistenta necesar la produsele arderii, alaturi de proprietatile de impermeabilitate si izolare;
  • Pozitionarea cosului de fum este foarte importanta. Aceasta trebuie sa fie verticala, racordul dintre cos si centrala termica sa fie orizontal si nu mai lung de 100 cm
  • Pastrarea unei distante de siguranta intre cosul de fum si alte materiale este obligatorie. Cu siguranta trebuie tinute la distanta astfel materialele inflamabile, pentru a evita riscul incendierii;
  • De la stadiul de proiect si pana la montaj, cosul de fum trebuie conceput in asa fel incat sa garanteze o eliminare eficienta a fumului si noxelor, o functionare optima a cazanului si eliminarea intr-o mare masura a formarii condensului;
  • Inevitabil, vor aparea reziduuri in timpul utilizarii centralei. Pentru a facilita inlaturarea lor, proprietarii pot aplica urmatorul sfat, oferit de aceiasi specialisti in centrale, Liepsnele, mentionati anterior: vor trebui sa utilizeze cosuri de fum dotate cu camere de acumulare a reziduurilor, materialelor solide si a condensului. Aceste camere de acumulare trebuie pozitionate in mod ideal sub nivelul de racordare a cosului de fum la centrala, in acest fel fiind accesibile, usor de vizitat si curatat.

Chiar daca exista si alte solutii in materie de incalzire, centralele termice pe lemne Liepsnele se remarca prin economia de combustibil, randamentul ridicat si autonomia destul de mare.

O astfel de alternativa este realmente ideala pentru proprietarii de locuinte situate in zone greu accesibile si nu numai.

Portiuni si teritorii in care nu exista racord la sistemul centralizat de furnizare a gazelor naturale, ca sa nu mai vorbim despre caldura sau apa calda, beneficiaza in continuare de avantajele oferite de centralele termice pe lemne.

Exploatarea extrem de simpla si gradul redus de defectiuni promit o utilizare indelungata si in deplina siguranta a centralelor termice Liepsnele.

Nu este nevoie de cunostinte de specialitate pentru a putea utiliza un cazan pe lemne pentru incalzirea locuintei ori pentru obtinerea apei calde menajere pe intreg parcursul anului, fiind suficienta respectarea indicatiilor din manualul de utilizare si o intretinere corecta.

Costurile reduse asociate cu incalzirea, utilizarea si intretinerea centralei termice Liepsnele se datoreaza combustibilului mult mai ieftin, dar si rezistentei si durabilitatii unui astfel de echipament.

Lemnul, deseurile lemnoase, brichetele de rumegus sau oricare alti combustibili de acest tip sunt mult mai avantajosi din punct de vedere al pretului de achizitie, ceea ce aduce avantaje in special pentru utilizatorii rurali, care pot folosi, in limita recomandata, chiar si deseuri de origine vegetala pentru a alimenta centrala.

Instalarea unei centrale termice pe lemne ofera de asemenea un grad de autonomie sau chiar de independenta fata de regiile autonome de furnizare a apei calde menajere ori a gazelor.

Proprietarul nu va mai depinde astfel de tarifele impuse de furnizor, ci isi va permite alimentarea cu combustibil in functie de buget.

Utilizatorul va evita de asemenea eventualele pierderi de pe retea, care sunt de obicei trecute tot in contul celor ce beneficiaza contra cost de astfel de servicii.

Centralele pe lemne Liepsnele confera astfel oricui acel grad de independenta cautat, imbunatatind dispozitia zilnica si inlaturand stresul suplimentar cauzat de facturile mari de energie neachitate.

Nu in ultimul rand, avantajele centralelor termice pe lemne se refera si la functionarea ecologica si la prietenia cu mediul inconjurator.

Valoarea medie a concentratiei de CO este in jurul valorii de 3000 mg/m3, fiind o valoare foarte buna tinand cont de normativele impuse de Uniunea Europeana, pentru centrale termice pe combustibil solid.

Insumand toate aceste atuuri, concluzia este una evidenta: alegerea unei centrale pe lemne Liepsnele reprezinta optiunea ideala de a avea in locuinta gradul de confort termic dorit, fara a avea costuri foarte ridicate, ci chiar reduse substantial, in ciuda investitiei initiale.

Ulterior, pe parcursul duratei de functionare indelungate, centrala isi amortizeaza pe deplin costurile si aduce o economie reala proprietarului.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#centrala termica lemne, #centrala Liepsnele, #centrala casa , #casa lemn