Preturile caselor din marile orase, la jumatate fata de cele ale apartamentelor

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 16:56
24817 citiri
Preturile caselor din marile orase, la jumatate fata de cele ale apartamentelor

Preturile de vanzare ale caselor din marile orase din Romania au ajuns, in unele cazuri, de doua ori mai mici decat cele ale apartamentelor cu 3 si 4 camere, se arata intr-o analiza a realizata de site specializat in imobiliare.

"In Bucuresti, pretul mediu pentru o casa/vila este de 613 euro/mp, cu 43% mai mic decat cel al unui apartament cu 3 camere si cu 45% mai mic decat cel al unui apartament cu 4 camere. In aprilie, pretul mediu al unui apartament cu 3 camere in Capitala este de 1.071 euro/mp, iar cel al unui apartament cu 4 camere ajunge la 1.116 euro/mp", se precizeaza in cercetarea imobiliare.net.

Singurul mare oras din Romania in care preturile apartamentelor continua sa scada

Potrivit sursei citate, in Cluj, pretul mediu al unei case/vile este mai mare decat in Bucuresti, ridicandu-se la 645 euro/mp.

Cu toate acestea, arata analiza, trendul se pastreaza si aici, pretul unei case/vile fiind mai mic cu 37% decat cel al unui apartament cu 3 camere si cu 35,5% mai mic decat cel al unui apartament cu 4 camere. In aprilie, pretul mediu al apartamentelor din Cluj cu 3 camere este de 1.026 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere ajunge la 1.000 euro/mp.

Conform statisticilor realizate de site-ul de specialitate, cel mai scazut pret mediu al caselor/vilelor din orasele importante de provincie se inregistreaza in Constanta, 400 euro/mp, la jumatate fata de pretul mediu al apartamentelor cu 4 camere si cu 51% mai mic decat cel al apartamentelor cu 3 camere. In aprilie, pretul mediu al apartamentelor cu 3 camere din Constanta este de 826 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere de 803 euro/mp.

Preturile apartamentelor, in crestere - vezi unde s-au scumpit cel mai puternic locuintele

In Iasi, pretul mediu pentru o casa/vila este de 485 euro/mp, cu 45% mai mic decat cel al unui apartament cu 3 camere si cu 46% mai mic decat cel al unui apartament cu 4 camere. La nivelul lunii aprilie, pretul mediu al unui apartament cu 3 camere in Iasi este de 889 euro/mp, iar cel al unui apartament cu 4 camere ajunge la 897 euro/mp.

Cele mai echilibrate valori se intalnesc in Brasov, acolo unde pretul mediu al unei case/vile este de 550 euro/mp, un pret cu 35% mai mic decat cel al unui apartament cu 3 camere si cu 26% mai mic decat cel al unui apartament cu 4 camere. Pretul mediu al apartamentelor din Brasov cu 3 camere este de 847 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere este de 746 euro/mp, conform site-ului de imobiliare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#case preturi orase, #case apartamente preturi , #case vanzare