3 lucruri pe care sa nu le accepti cand te muti in chirie

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 16:04
6595 citiri
3 lucruri pe care sa nu le accepti cand te muti in chirie

Cand te muti in chirie este important sa iei in considerare o serie de factori precum apropierea de mijloacele de transport in comun, distanta relativ mica pana la locul de munca, compartimentarea sau prezenta aerului conditionat.

Fiecare dintre noi cauta anumite caracteristici ale apartamentului in care urmeaza sa se mute. Pentru unii conteaza foarte mult designul, asadar un mobilier nou, pentru altii locul de parcare sau apropierea de un parc.

Indiferent ca iti cauti chirie in Cluj Napoca, Bucuresti, Iasi, Timisoara, analizeaza preturile si fa-ti o imagine de ansamblu. Apoi viziteaza si, chiar daca esti constrans de timp si vrei sa te muti cat mai repede in chirie, nu accepta urmatoarele 3 lucruri:

1. Mobilier insuficient

Nu exista dulapuri suficiente? Te intrebi unde o sa iti poti depozita cele cateva lucruri pe care vrei le aduci? Atunci renunta.

Platesti luna de luna pretul unei chirii, prin urmare iti doresti sa ai tot confortul inca din prima zi.

Sa investesti in piese de mobilier nu este deloc avantajos pentru tine, de regula nu sunt obiecte pe care sa le poti lua ulterior cu tine cand pleci.

2. Dotari ale blocului in curs de realizare

Stim cu totii ca ansamblurile rezidentiale cu blocuri noi au castigat foarte mult teren. Apartamentele sunt de multe ori la preturi avantajoase.

Se intampla insa ca unele blocuri sa aiba inca utilitatile in curs de realizare. Apartamentele au fost intr-o masura mai mica sau mai mare date in locuinta, iar la dotari inca se lucreaza, precum lift, interfon.

Nu accepta sa te muti in chirie intr-un loc unde ti se fac promisiuni ca se lucreaza si ca va fi gata. Tine minte ca pretul chiriei este suficient de mare pentru a nu dori sa faci compromisuri nici macar pentru o perioada scurta de timp.

3. Lipsa balconului

Fie garsoniera sau apartament, lipsa balconului nu este deloc un lucru satisfacator. Unde iti vei usca rufele? Unde vei putea sa iesi pentru un moment sa simti aerul de afara? In plus, balconul poate fi un spatiu de depozitare pe care il castigi. Poti sa iti tii chiar si bicicleta.

Sunt multe garsoniere care fie au fost construite fara balcon, fie proprietarul a vrut sa mai castige spatiu si a renuntat la el.

De multe ori proprietarii nu negociaza pretul chiriei, in plus doresc si plata garantiei, prin urmare nu ai de ce sa te sfiesti cand ceri sa fie prezente lucrurile pe care le consideri ca au un aport semnificativ pentru confortul tau.

Chiar daca nu este locuinta pe care o cumperi, este casa in care vei sta zi de zi, iar confortul prezent in camin se va transpune in starea ta de buna dispozitie.

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: Ziare.com