Cat costa sa stai in chirie in centrele universitare din tara

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 07:47
4808 citiri
Cat costa sa stai in chirie in centrele universitare din tara

Celelalte patru mari centre universitare din tara, in afara de Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Timisoara, se pregatesc si ele de primirea studentilor, iar, daca va asteptati sa gasiti locuinte mai ieftine de inchiriat decat in Capitala, va inselati.

Preturile pornesc, in cel mai bun caz, de la 140 de euro, iar optiunile pentru inchirierea unei garsoniere la un cost de pana in 200 de euro sunt destul de limitate.

Cluj-Napoca

Chiriile incep de la 140 de euro. Acest pret il veti plati lunar pentru o garsoniera aflata la parterul unui bloc de zece etaje, care are o suprafata utila de 41 mp. Apartamentul este situat in zona verde, din Ghergheni, avand acces rapid spre scoli, facultati si mall.

Potrivit anuntului publicat pe imobiliare.ro, garsoniera este semimobilata si este disponibila imediat.

Pentru o garsoniera in zona Marasti, aflata intr-un imobil nou, care este complet mobilata si utilata cu masina de spalat, aragaz, frigider si televizor, chiria urca la 180 de euro. Locuinta este dotata cu acces wireless la Internet, contor gaze, apometre si contor caldura si sunt puse la dispozitie si fier de calcat, cafetiera, hota si uscator de par.

Dezavantajul il constituie dimensiunea, de 22 mp, in care intra camera in sine, bucataria si baia, existand si un balcon. Garsoniera se afla la etajul al patrulea dintr-un bloc nou, construit in 2007, cu sase etaje.

La acelasi pret, puteti inchiria o garsoniera de 42 mp in zona Iris, langa supermarketul Real, la primul etaj al unui bloc din caramida cu patru etaje. Bucataria este complet mobilata si utilata, holul este amenajat cu un loc de lua masa si un birou, iar dormitorul are mobilier modern.

Locuinta are centrala proprie, telefon fix, cablu TV si Internet wireless, masina de spalat rufe, frigider, aragaz, hota si televizor.

Pentru 10 euro in plus aveti la dispozitie o garsoniera de 40 mp, in zona Dambul Rotund, la etajul trei al unui imobil aflat la un minut de mers de transportul in comun, potrivit anuntului. In afara de faptul ca este mobilata complet, locuinta este dotata si cu masina de spalat rufe, frigider, aragaz, hota, televizor, senzor de fum si cafetiera, in timp ce imobilul are o curte comuna si interfon la intrare.

Timisoara

Pretul minim pentru inchirierea unei garsoniere in Timisoara este putin mai ridicat, de 150 de euro. Pentru aceasta suma, va puteti muta intr-o locuinta din zona Take Ionescu. Garsoniera are 45 mp, se afla la etajul doi si este confort 2. Bucataria este complet mobilata si utilata, iar camera este partial mobilata.

Tot pentru 150 de euro va puteti inchiria o garsoniera in zona Aradului, in vecinatatea Pietei Verzi, imobilul in care se afla facand parte dintr-un ansamblu rezidential. Locuinta este complet mobilata si utilata si are centrala proprie. De asemenea, veti dispune de un loc de parcare.

In vecinatatea Pietei Gheorghe Domosneanu, langa Parcul Soarelui, o garsoniera de 38 mp poate fi inchiriata cu 180 de euro. Finisajele includ gresie si faianta, parchet clasic, tamplarie din lemn dublu-canat, iar balconul este inchis.

Locuinta este mobilata, utilata, are apometre, masina de spalat rufe, frigider, cuptor cu microunde si aragaz.

La 200 de euro puteti inchiria o garsoniera de 35 mp, in apropierea Pietei Doina, intr-o cladire noua, la etajul 3 din 3. Apartamentul este decomandat, are balcon, cada in baie si o bucatarie generoasa.

Locuinta nu este mobilata, dar acest lucru se poate face la cerere, se arata in anunt. Cladirea dispune de curte interioara cu parcare pentru locatari, accesul efectuandu-se printr-o poarta actionata cu telecomanda.

Iasi

Gasirea unei garsoniere de inchiriat la un cost scazut, in Iasi, pare a fi o misiune imposibila. De exemplu, pentru o locuinta de 30 mp, aflata in zona Copou, la cinci minute de Universitate, chiria ceruta este de 200 de euro.

Garsoniera se afla intr-o casa si are iesire directa in curtea interioara. Este dotata cu centrala termica proprie, este mobilata, are televizor, masina de spalat, aragaz, frigider, hota, exista acces la Internet si cablu TV.

In Centrul Civic, langa sediul BRD, puteti gasi o alta garsoniera la 200 de euro, situata la etajul 1, avand 26 mp. Bucataria este complet mobilata si utilata cu aragaz, hota si frigider, existand si masina de spalat rufe.

Constanta

Strict pe perioada anului universitar, in zona Tomis Nord din Constanta puteti inchiria o garsoniera cu 18 mp utili, pentru 150 de euro/luna. Imobilul se afla in vecinatatea statiunii Mamaia si a Parcului Tabacarie.

Locuinta nu este decomandata, insa este complet mobilata si utilata, are acces la Internet prin cablu si are telefon fix.

Cu aceiasi bani puteti inchiria o garsoniera de 25 mp in zona Capitol, semidecomandata, care dispune si de o boxa la subsol, pentru depozitarea lucrurilor de care nu aveti nevoie in fiecare zi.

Garsoniera nu este mobilata, iar bucataria este partial mobilata si utilata, insa are mai multe imbunatatiri, inclusiv gresie, faianta, parhcet si geamuri termopan.

La 170 de euro, in zona Tomis III, puteti inchiria o garsoniera de 35 mp, decomandata, aflata la etajul 8 din 9. Bucataria este complet mobilata si utilata, iar camera este, la randul sau, complet mobilata.

Locuinta este dotata cu apometre si contor caldura, are masina de spalat rufe, frigider, cuptor microunde, aragaz si televizor.

Langa Piata Ovidiu, Primaria Constanta si Portul Tomis, cu 185 de euro, va inchiriati o garsoniera renovata recent, cu o suprafata utila de 30 mp, aflata la etajul 3 din 3. Locuinta se inchiriaza nemobilata, insa exista deja niste rafturi facute din constructie, pe de-a lungul unui intreg perete.

In schimb, bucataria este mobilata si dotata cu frigider, aragaz si hota, existand si televizor si masina de spalat, contor de gaz si apometre si centrala proprie.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com