Cat costa sa stai cu chirie in marile orase din Romania

Luni, 15 Iulie 2013, ora 15:14
6085 citiri
Cat costa sa stai cu chirie in marile orase din Romania

Tarifele de inchiriere practicate in zonele centrale ale marilor orase acopera o plaja larga de preturi, raspunzand atat cerintelor unui chirias cu buget restrans, cat si ale unuia cu buget ridicat.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, portalul Imobiliare.ro a dat cateva exemple de proprietati situate la pragul inferior si la cel superior al preturilor solicitate pe acest segment, in centrele regionale ale tarii.

In cea dintai categorie se inscriu apartamente din blocuri vechi (nemobilate sau mobilate modest), iar din cea de-a doua fac parte, de regula, unitati locative cu suprafete generoase si amenajate modern, amplasate in blocuri construite recent in centrul marilor orase.

Chirii mai mici in Bucuresti - Cine sunt "vinovatii"

Bucuresti

In Capitala, pretul cerut pentru o garsoniera situata in zona centrala porneste de la 180-200 de euro, dar ajunge si la 450 de euro pe luna. In zona Universitate - Piata Rosetti, proprietarul unei locuinte de 28 de metri patrati cere 210 euro pe luna. In zona Romana insa, o unitate locativa de 35 de metri patrati, cu amenajari de calitate superioara, are un pret cerut de 450 de euro pe luna.

Pentru doua camere, chiriile din centrul Bucurestiului pornesc de la 280-300 de euro pe luna, dar pot ajunge si pana la 2.000 de euro pe luna. In apropiere de parcul Cismigiu, o locuinta nemobilata de 56 de metri patrati, construita in anul 1965, are un pret cerut de circa 300 de euro. In zona Romana pe de alta parte, un apartament nou (din 2011), modern, cu o suprafata de 105 metri patrati, poate fi inchiriat cu 2.100 de euro pe luna.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, ofertele pornesc, de regula, in zonele centrale, de la peste 300 de euro pe luna. Cea mai accesibila oferta poate fi gasita in zona Sala Palatului: un apartament cu trei camere de 59 de metri patrati, construit in 1965, scos la inchiriere pentru 330 de euro pe luna.

Cel mai mare pret - de 3.000 de euro pe luna - este solicitat de proprietarul unei unitati locative cu o suprafata utila de 140 de metri patrati, construit in anul 2012, in apropiere de parcul Cismigiu.

Timisoara

In orasul de pe Bega, o garsoniera de 30 de metri patrati, situata in centrul orasului, poate fi inchiriata cu 230 de euro pe luna. Aceasta este situata chiar langa Posta Mare si este echipat si mobilat.

Un pret apropiat - 250 de euro pe luna - este cerut si pentru un apartament cu doua camere de 50 de metri patrati, tot din centrul orasului. La polul opus, o unitate locativa bicamerala de 110 metri patrati, amplasata in zona Piata Sf. Gheorghe, are un pret cerut de 992 de euro pe luna.

Pentru locuintele cu trei camere, chiriile pornesc de la 350 de euro pe luna; acesta este pretul cerut si pentru o unitate locativa de 68 de metri patrati. Pe de alta parte insa, un apartament de 130 de metri patrati, ce dispune de amenajari de lux, poate fi inchiriat in centrul orasului cu 1.000 de euro pe luna. Vorbim, in acest caz, de un amplasament deosebit, chiar in Piata Operei.

Brasov

In orasul de la poalele Tampei, o garsoniera de 40 de metri patrati situata in centrul orasului, poate fi inchiriata cu 150 de euro pe luna. Pretul cerut pentru o garsoniera amenajata modern, din ansamblul rezidential Bellevue Residence, se ridica la 500 de euro, pentru o suprafata de 45 de metri patrati.

In zona Centrului Civic, un apartament vechi cu doua camere, de 50 de metri patrati, poate fi inchiriat cu 200 de euro pe luna. Pe de alta parte, in Centrul Istoric, o locuinta de 78 de metri patrati finalizata in 2011 este scoasa la inchiriere pentru 1.200 de euro pe luna.

La trei camere, chiriile din centrul Brasovului pornesc de la 250 de euro pe luna; acesta este si cazul unui apartament 70 de metri patrati din Centrul Istoric. O unitate locativa de 96 de metri patrati, situata in ansamblul Bellevue Residence, este scoasa la inchiriere pentru 1.200 de euro pe luna.

Cluj-Napoca

In capitala Transilvaniei, o garsoniera de 28 de metri patrati, situata in centrul orasului, are un pret cerut de 150 de euro pe luna. O unitate locativa de 40 de metri patrati, amenajata modern, are insa un pret cerut de 400 de euro pe luna.

Preturile pentru unitatile cu doua camere pornesc de la 250 de euro pe luna; aceasta este si chiria solicitata pentru un apartament vechi de 50 de metri patrati, mobilat si utilat. La polul opus, pretentiile proprietarului unui apartament vechi de 70 de metri patrati, mobilat si utilat modern, ajung la 700 de euro pe luna.

Pe segmentul locuintelor tricamerale, cele mai mici chirii se situeaza la 350 de euro pe luna, cum este si cazul unui apartament de 68 de metri patrati. Pe de alta parte, pretul cerut pentru un apartament de 93 de metri patrati, amenajat modern, este de 900 de euro pe luna.

C.P.

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: Ziare.com