Cat mai costa sa inchiriezi un apartament, in Capitala?

Marti, 22 Martie 2011, ora 07:28
5493 citiri
Cat mai costa sa inchiriezi un apartament, in Capitala?

Chiriile la apartamentele vechi din Bucuresti au scazut cu aproximativ 20% pe parcursul anului 2010, iar trendul pare sa se mentina si in 2011, lucru influentat mai ales de faptul ca piata imobiliara nu da inca semne de revenire.

Cei interesati sa stea intr-un apartament inchiriat in Capitala trebuie sa scoata din buzunar cel putin 150 de euro, in cazul garsonierelor, si pana la 300 de euro in cazul apartamentelor cu 3 camere.

In prezent, chiria unei garsoniere in zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneste de la 150 de euro/luna. De exemplu, o garsoniera in zona Berceni, de 23 mp, la etajul 1 din 3, poate fi inchiriata cu 150 de euro. Interiorul este renovat, iar locuinta are aer conditionat, parchet, ferestre cu geam termopan.

Cu aceeasi suma poate fi inchiriata si o garsoniera in zona centrala -Piata Romana- situata la etajul 8 (ultimul) al unui bloc construit in 1940. Garsoniera se inchiriaza cu mobilier nou Ikea, parchet, gresie, faianta, termopan, usa metalica masina spalat, tv si internet.

Un proprietar care are o garsoniera in zona Industriilor, de 35 mp, la etaj 2 din 4, vrea sa o inchirieze cu 160 de euro. Locuinta este mobilata si utilata, locul are asigurata paza, Internet, parcare, in zona exista un parc privat cu foisor si gratar, alimentarea cu caldura se face de la centrala de bloc.

Tot o garsoniera, in zona Sebastian, de 40 mp, situata la parterul unui bloc de 8 etaje, poate fi inchiriata cu un pret de 170 de euro pe luna. Locuinta se afla intr-un bloc construit inainte de 1990, are geamuri termopan, usa metalica si aer conditionat.

Cei care cauta apartamente cu doua camere pot gasi la preturi incepand de la 200-220 de euro/luna in zone precum 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Crangasi, Miliari sau Drumul Taberei.

De exemplu, un apartament cu doua camere, in zona Militari, 45 mp, etaj 5 din 10, intr-un bloc construit inainte de 1990, este inchiriat pentru 200 de euro pe luna. Apartamentul are usile din interior din lemn, parchet si gresie, iar proprietarul lasa la dispozitia chiriasilor masina de spalat rufe, frigiderul, cuptorul cu microunde, aragazul, hota si televizorul.

Cu 220 de euro pe luna poate fi inchiriat un apartament cu doua camere in zona Mihai Bravu, de 54 mp, la primul etaj dintr-un bloc de 8 etaje. Apartamentul este insa semidecomandat, nemobilat, neutilat si in curs de renovare.

Ceva mai mare (240 de euro) este chiria ceruta de un proprietar al unui apartament din zona Pantelimon. Locuinta are multiple imbunatatiri, gresie, faianta, parchet, termopan, usi interioare schimbate, usa metalica, balcon inchis, aer conditionat, apometre. Apartamentul se afla la etajul 9 din 10 si are 61 mp.

Cei dispusi sa dea 250 de euro pentru chiria unui apartament cu doua camere pot alege unul amplasat in zona Baba Novac - Parc, confort 1, semidecomandat. Apartamentul in cauza are o suprafata de 54 mp, se afla la etajul 2 din 10, este renovat, mobilat si utilat modern, are aer conditionat, gresie, faianta, parchet, geamuri termopan, usa metalica.

Pentru aceeasi suma puteti inchiria un alt aprtament, tot cu doua camere, situat, de asemenea, in zona Baba Novac. Acesta are 55 mp, se afla la etaj 4 din 10 si se afla intr-un bloc construit in 1968. Camerele au fost renovate recent, mobilate modern, iar bucataria este complet utilata.

Chiriile in cazul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 250 de euro/luna in Berceni, Colentina sau Camil Ressu. De exemplu, in zona Colentina, un apartament de 64 mp, aflat la etajul 9 din 10 al unui bloc construit in anul 1977, este inchiriat chiar cu 250 de euro pe luna.

In schimb, in zona Drumul Taberei apartamentele cu 3 camere, scoase la inchiriat, ajung la 270-300 de euro. In aceasta zona, un apartament de 60 mp, la etaj 5 din 10, are un pret de inchiere de 270 de euro. Apartamentul este intr-un bloc construit inainte de 1990, iar proprietarul pune la dispozitia viitorilor chiriasi masina de spalat rufe, frigider, aragaz si TV.

In aceeasi zona, un apartament de 75 mp, la etaj 3 din 8, care este renovat si are ferestre cu geam termopan si usa de la intrare din metal poate fi inchiriat cu 300 de euro.

Citeste si:
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
opus9
rank 5
Intrebare adresata redactiei de Adrian Severin