Cat vor creste chiriile in toamna?

Sambata, 01 Mai 2010, ora 09:47
2195 citiri
Cat vor creste chiriile in toamna?
Foto: Arhiva

In timp ce agentii imobiliari spun ca, in toamna, chiriile vor creste cu 10%-15%, analistii ii contrazic: preturile vor ramane la acelasi nivel, pentru ca oferta este prea mare.

"In august si septembrie se intorc elevii si studentii din vacanta, iar unii oameni se muta cu serviciul in orasele mari", explica agentii asteptarile pe care le au pentru lunile august-septembrie, scrie Evenimentul Zilei, care prezinta preturile actuale si estimative pentru chiriile din aceasta toamna.

"Daca vor creste, procentul va fi de maximum 15%, nu mai mult", considera Liviu Ureche, vicepresedintele Asociatiei Profesionale a Agentilor Imobiliari din Romania.

Analistul imobiliar Ion Zilisteanu ii contrazice: "Nu cred ca vor mai creste, raman la acelasi nivel. Daca o luam istoric, observam ca, pana in septembrie 2007, am avut in fiecare an cresteri. In 2008 a fost cam de 10%, iar in 2009 piata a ramas la acelasi nivel. Preturile vor stagna si datorita ofertei destul de mari".

Imobiliarii spun ca, in aceasta perioada, cei mai castigati sunt proprietarii de apartamente mici.

"E un moment speculat de cei care au de inchiriat apartamente, in general mici, cu doua camere sau garsoniere, si incearca sa profite la maxim. Cresc preturile in zonele care au legatura directa cu mijloacele de transport in comun rapide, cum ar fi metroul", e de parere Dragos Dragoteanu, presedintele firmei imobiliare Eurest.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#chirii locuinte, #crestere chirii, #cost chirie 2010 , #chirie