Ziare.com

Chiriile in Bucuresti au scazut - Vezi preturile, in functie de zona

de Alina Bardas
Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:55

   

Chiriile in Bucuresti au scazut - Vezi preturile, in functie de zona
Avand in vedere ca mai este putin pana la inceperea anului universiar, cererile privind inchirierea de locuinte in zonele universitare din Capitala au crescut considerabil.

De exemplu, in zona Grozavesti, in ultimele doua luni, cererea de garsoniere a crescut cu 41%, fata de luna iunie, iar pentru apartamentele cu doua camere cu 35%, in timp ce pentru apartamentele de trei camere cu numai 13%.

Un fenomen asemanator, de cautare atat pe segmentul de oferte de garsoniere, cat si pe doua camere se intampla si in cartierele Drumul Taberei (+ 38% la garsoniere si 37% la apartamente cu doua camere), Militari (38% si 35%), de pe locurile doi si trei in topul cresterii cererii in ultimele doua luni.

In clasament urmeaza apoi zonele mai scumpe, centrale, si ele cu priza la studenti: Cismigiu (+ 33% cerere la garsoniere si + 31% la apartamente cu doua camere), Romana (+ 31% garsoniere si respectiv + 27% la apartamente cu doua camere), Universitate (+ 29% la garsoniere si + 25% apartamente cu doua camere) si Kogalniceanu (+ 27% la garsoniere si + 24% la apartamente cu doua camere), potrivit bazei de date Imopedia.ro.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Intrebarea este daca mai exista chirii de 100 euro/luna, ca in anii 1990? Da, au reaparut astfel de oferte, este adevarat ca deocamdata putine.

La 150 euro/luna, oferta este insa bogata si solicitantii au de unde alege -garsoniere in zone precum Militari, Drumul Taberei, Berceni si Rahova, dar si apartamente cu doua camere in zone precum Titan, Drumul Taberei, Berceni, Colentina si Brancoveanu.

Pentru zonele centrale, Universitate si Romana, un buget mediu este de 300 euro/luna, cu un minim de 250 euro/luna, ocazional, atunci cand este vorba de o garsoniera si de 400 euro/luna, cand este vorba de un apartament cu doua camere.

Zonele in care chiria la garsoniere este de 100-200 de euro pe luna sunt Titan, Drumul Taberei, Militari, Berceni, Rahova, cele cu 200-300 de euro Dristor, Vitan, Iancului, Tineretului Decebal, iar cele cu o chirie de peste 300 de euro Unirii, Dorobanti, Piata Victoriei, Universitate, Romana.

In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere, oferte de 150-250 de euro sunt in Titan, Brancoveanu, Drumul Taberei, Colentina, Berceni, cele de 250-400 de euro in Dristor, Tineretului, Decebal, Mosilor, Vitan, Grozavesti, Crangasi, iar cele peste 400 de euro in Unirii, Aviatiei, Floreasca, Victoriei si Romana.

Apartamente cu trei camere se gasesc la preturi cu 300-400 de euro in Titan, Drumul Taberei, Berceni, Pantelimon, Brancoveanu, cele de de 300-450 de euro in Tineretului, Decebal, 13 septembrie, Mosilor, Stefan cel Mare, Crangasi, iar cele peste 450 de euro in Unirii, Doroanti, Soseaua Nordului, Piata Victoriei, Primaverii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor