Cu 200 de euro te muti din Rahova in centru. Chiriile au scazut in toate orasele mari

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 11:52
4694 citiri
Cu 200 de euro te muti din Rahova in centru. Chiriile au scazut in toate orasele mari

Daca in 2008, cu o suma de 200 de euro, un chirias se putea indrepta, in Bucuresti, doar spre o garsoniera intr-un cartier precum Rahova, in prezent, cu acelasi buget poate fi inchiriata o garsoniera din zona Universitatii.

O situatie asemanatoare poate fi intalnita si in celelalte mari orase ale tarii, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro.

Bucuresti

In zona centrala a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe luna. Atat costa, spre exemplu, o unitate locativa de 22 de metri patrati, situata intr-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, langa Hotel Lido.

Pentru apartamentele cu doua camere, preturile pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru o unitate locativa de 70 de metri patrati situata la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate; locuinta se inchiriaza mobilata.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, pretentiile proprietarilor incep de la aproximativ 300 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati in zona Cotroceni; acesta este situat la etajul al treilea al unui bloc vechi si este mobilat si utilat.

Timisoara

In centrul orasului din vestul tarii, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna, conform Imobiliare.ro. Atat costa, spre exemplu, o locuinta mobilata, cu o suprafata de 35 de metri patrati, situata in apropiere de Parcul Rozelor.

La doua camere, preturile incep de la 200 de euro pe luna; cu aceasta suma poate fi inchiriat un apartament tip duplex, finalizat in anul 2007, cu o suprafata de 55 de metri patrati.

Tot in centrul Timisoarei, un apartament cu trei camere cu o suprafata utila de 75 de metri patrati are un pret cerut de 400 de euro pe luna. Locuinta este situata intr-un bloc ridicat in 1995 si este complet mobilata si utilata.

Brasov

In zona centrala a orasului de la poalele Tampei, o unitate locativa monocamerala poate fi inchiriata cu cel putin 180 de euro pe luna. Pentru o garsoniera din Centrul Civic, amplasata in bloc vechi si cu o suprafata de 35 de metri patrati, proprietarul solicita o suma de 190 de euro pe luna.

Un pret chiar mai mic - respectiv 150 de euro pe luna - este cerut pentru un apartament cu doua camere de 58 de metri patrati, dar care se inchiriaza nemobilat.

Pe de alta parte, tot in Centrul Civic, o unitate locativa cu trei camere, cu o suprafata utila de 70 de metri patrati, are un pret cerut de 250 de euro pe luna.

Cluj-Napoca

In centrul capitalei Transilvaniei, chiriile solicitate pe Imobiliare.ro pentru segmentul unitatilor locative monocamerale pornesc de la 200 de euro pe luna. Cu un asemenea buget poate fi inchiriata o locuinta in bloc vechi de 28 de metri patrati utili, complet mobilata si utilata.

Pentru locuintele cu doua camere, pretentiile proprietarilor incep de la 250 de euro pe luna. Acesta este pretul cerut pentru un apartament de 46 de metri patrati, partial mobilat si situat la ultimul etaj al unui bloc vechi.

In zona Pietei Mihai Viteazu, o unitate locativa cu trei camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, complet mobilata si utilata, are un pret cerut de 330 de euro pe luna.

Constanta

In orasul de la malul marii, preturile solicitate de proprietarii de garsoniere incep de la 180 de euro pe luna. Cu atat poate fi inchiriata o unitate locativa intr-un bloc nou; aceasta este mobilata si utilata si dispune de o suprafata de 30 de metri patrati utili.

Acelasi pret este cerut si pentru un apartament vechi cu doua camere din centrul orasului; acesta are o suprafata de 45 de metri patrati si este este mobilat si utilat modest, fara imbunatatiri de actualitate, potrivit anuntului de inchiriere.

O unitate locativa cu trei camere, cu o suprafata de 65 de metri patrati, situata la etajul al doilea al unui bloc vechi, are un pret cerut de 1.200 de lei pe luna (aproape 270 de euro). Locuinta este complet mobilata si utilata.

C.S.

Citește și:
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Deputatul PNL Gabriel Avrămescu vrea ca apelurile clienților care sună la diferiți furnizori să nu mai fie preluate de mesaje predefinite, ci direct de un angajat. Acesta a sunat la...
Reacția lui Ciucă la semnalul transmis de Iohannis cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode
Reacția lui Ciucă la semnalul transmis de Iohannis cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode
Premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă a reacționat joi, 9 februarie, după ce președintele Klaus Iohannis a subliniat că în cazul suspiciunilor de plagiat asupra ministrului de Interne...
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Am mari indoieli in ceea ce priveste chiriile medii descrise pentru