Incepe facultatea! Cat costa sa te cazezi intr-un camin privat din Bucuresti

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 07:28
12358 citiri
Incepe facultatea! Cat costa sa te cazezi intr-un camin privat din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul locurilor de cazare in caminele universitatilor de stat din Capitala este mult mai mic decat cererea. In aceste conditii, studentii care nu prind loc aici sunt nevoiti sa gaseasca solutii alternative.

De exemplu, in unitatile de cazare ale Universitatii din Bucuresti sunt aproximativ 5.300 de locuri in caminele proprii, repartizate de fiecare facultate in parte, in functie de cati studenti au intrat la buget. Numarul celor care frecventeaza cursurile facultatilor din cadrul UB este de peste 38.000.

Alt exemplu este Academia de Studii Economice (ASE), care ofera vreo 4.800 de locuri de cazare, in conditiile in care numarul studentilor e de ordinul zecilor de mii.

Iar situatii similare se intalnesc si la restul universitatilor de stat din Capitala.

In aceste conditii, mii de tineri care merg la facultate trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa stea. Si implicit sa scoata mai multi bani din buzunar.

Asa ca Ziare.com a intocmit o lista ce cuprinde o parte din caminele private din Bucuresti in care se pot caza studentii din provincie.

In general, documentele necesare sunt actul de identitate, carnetul de student sau adeverinta care sa ateste calitatea de student.

Campus Est este situat in zona Pietei Obor, in Sectorul 2. Camerele au baie proprie, televizor, frigider, Internet wireless si conditionat, iar "la comun" pot fi folosite bucataria si spalatoria.

In plus, complexul beneficiaza de locuri de parcare, este supravegheat de un sistem de monitorizare video si are receptie 24 de ore din 24.

Poti alege dintre patru tipuri de camere:

  • single Tip A - 15 mp
  • double Tip A - 15 mp
  • single Tip B - 20 mp
  • dubla Tip B- 20 mp

Pretul variaza in functie de tipul de camera aleasa, dar si de perioada pe care e incheiat contractul. De exemplu, pentru o locuinta single de tip A trebuie sa dai lunar 212 euro, daca ai de gand sa stai acolo intre 10 luni si un an.

Pretul creste cu 10 pana la 60 de euro pentru cei care vor sa locuiasca mai putin timp.

Pentru o camera single de tip B trebuie sa scoti din buzunar 260 euro, daca te cazezi pentru 10-12 luni si 338 de euro in cazul stai acolo mai putin de 3 luni.

Daca vrei sa ai coleg, preturile pentru camerele duble pornesc de la 143 de euro si pot ajunge la 227 de euro, in functie de perioada contractuala.

Totusi, aceste sume cuprind si costurile pentru utilitati, astfel incat nu trebuie sa platesti nimic suplimentar pentru electricitate, caldura, apa, gunoi, parcare, cablu TV si Internet.

Ocuparea celor 270 de locuri in acest camin se face in ordinea inscrierilor, pe baza de contract.

La semnarea contractului se plateste o garantie de 400 de euro pentru camera single si 250 de euro pentru un loc in camera dubla, care va fi restituita la decazare.

West Gate Studios este amplasat in cartierul Militari, in apropiere de statia de metrou Preciziei. Complexul ofera aproape 2.000 de locuri de cazare in garsoniere si apartamente cu doua camere.

Cei ce vor sa locuiasca pentru prima data aici platesc incepand de la 100 de euro, pentru un loc intr-o garsoniera, si pana la 400 de euro pentru un apartament.

Camerele sunt complet mobilate si echipate (aer conditionat, aparat TV cu cablu TV), inclusiv cu mobilier si dotari specifice pentru bucatarie (cuptor microunde, plita electrica, frigider). De asemenea, printre facilitati se mai numara:

  • Balcon;
  • Baie proprie cu dus;
  • Internet;
  • Supraveghere video permanenta a spatiilor comune interioare si a cailor de acces in unitatile de locuit.
  • Paza non-stop in receptiile cladirilor din cadrul campusului;
  • Asigurare medicala privata;
  • Serviciu de curatenie saptamanal.

Ideea e ca la incheierea contractului trebuie sa depui si o garantie, care porneste de la 240 de euro si poate ajunge pana la 1.190 de euro, in functie de varianta de cazare aleasa.

Pe de alta parte, cei care au mai stat in trecut in acest complex au parte de tarife mai mici, care pornesc de la 80 de euro pe luna si ajung pana la 350 de euro pe luna.

Rezidentii trebuie sa mai achite periodic cheltuielile de intretinere in valoare de 25 de euro de persoana si utilitatile.

Arcca Student Housing dispune de doua complexuri, unul in cartierul Titan, pe Bulevardul Energeticienilor, iar celelalt in Pajura, in apropiere de statia de metrou Jiului.

Camerele sunt mobilate (dispun de pat, birou, frigider, cuptor cu microunde), baie proprie, bucatarii cu electrocasnice, sali de lectura, conexiune la Internet prin cablu si Wi-Fi.

De asemenea, in campusuri ai spalatorie-uscatorie (self-service), spatii verzi si locuri de parcare, iar la cel din Titan se mai gasesc un restaurant, un magazin alimentar si un teren de sport multifunctional.

Tarifele pentru contractele incheiate pentru cel putin 9 luni sunt urmatoarele:

Caminul Surlei ofera 19 locuri de cazare in camere cu 3 sau 4 paturi, iar tariful este de 525 de lei/luna de persoana (peste 100 de euro). Complexul se afla in Sectorul 5 al Capitalei, pe strada Surlei.

Toate cheltuielile cu utilitatile sunt incluse in aceasta suma, iar la semnarea contractului se va achita o luna garantie, suna restituita studentului la expirarea contractului, daca nu sunt pagube sau datorii. Studentul trebuie sa stea aici cel putin 6 luni.

Camerele dispun de:

  • caldura, apa calda/rece, internet, energie electrica, aer conditionat;
  • pat, saltea, lenjerie, perna, paturi;
  • sifonier 2 usi;
  • etajera 5 polite;
  • masa cu 2 sau 4 scaune in camera;
  • televizor
  • cablu TV.

Alte facilitati:

  • bucatarie complet mobilata si utilata;
  • acces masina de spalat, uscatoare, masa calcat;
  • acces in curte si la gratar;
  • 2 sali de studiu.

Daca vrei sa stai in apropiere de Regie, te poti caza la caminul privat ce apartine Institutului Teologic Baptist, care pune la dispozitie circa 300 de locuri. Pretul ajunge pana la 300 de lei de persoana (mai putin de 100 de euro), iar camerele au cate trei si patru locuri. Aici au prioritate cei ce urmeaza cursurile ITBB, insa primesc si studenti de la alte facultati.

Caminul Mihai Bravu, situat in apropiere de statia de metrou cu acelasi nume, ofera cazare in camere de 3,4 si 6 persoane. Insa aici sunt disponibile doar 50 de locuri.

Pentru a sta aici, studentul trebuie sa dea intre 350 si 450 de lei pe luna (adica cam 100 de euro), in functie de tipul camerei, iar in suma sunt incluse si utilitatile.

Camerele sunt dotate cu aer conditionat, Internet, mobilier nou, masina de spalat, frigider, aragaz si televizor.

Cele mai mici chirii din Bucuresti

Tarifele la caminele private sunt apropiate de chiriile pentru apartamente.

Portalul Imobiliare.ro a facut de curand o lista cu cele mai ieftine chirii din Bucuresti.

Astfel, potrivit acesteia, in zona Pantelimon a Capitalei, o garsoniera confort 3 este scoasa spre inchiriere la un pret de 125 de euro pe luna. Aceasta are 22 de metri patrati si se afla la parterul unui bloc cu patru etaje.

In Berceni, un apartament cu doua camere, in suprafata de 36 de metri patrati utili, are un pret cerut de 850 de lei (echivalentul a 190 de euro) pe luna. Locuinta este renovata, mobilata, utilata si dotata cu centrala proprie.

In zona Drumul Taberei-Frigocom, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu 225 de euro pe luna. Imobilul este situat la etajul zece (din zece), are 65 de metri patrati utili si este renovat si mobilat modern.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pret cazare camin privat Bucuresti, #camine private Bucuresti , #chirie