Prima toamna cu chirii mici: Preturile au scazut cu 20%

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 18:24
1378 citiri
Prima toamna cu chirii mici: Preturile au scazut cu 20%

Daca in luna septembrie chiriile cresteau in Capitala chiar si cu peste 50%, in asteptarea studentilor, anul acesta preturile au scazut cu 20% fata de inceputul verii.

"Poate mai exista niste cresteri in cateva cazuri, dar sunt foarte putine. Sunt foarte multe oferte pe piata si de aceea au scazut preturile", a declarat analistul imobiliar Ion Zilisteanu, pentru Evenimentul Zilei.

Cele mai multe dintre anunturile de inchiriere sunt facute prin agentiile imobiliare, iar proprietarii cer o luna de chirie garantie, pe care o primesti inapoi la sfarsitul contractului, si o luna plata in avans.

Daca gasesti apartamentul prin intermediul unei agentii imobiliare, la aceasta suma se adauga si comisionul acesteia, care, de regula, e cam de 50% dintr-o luna de chirie.

Astfel, daca gasesti o chirie de 200 de euro pe luna, prima data trebuie sa scoti din buzunar cam 500 de euro.

Noile cifre din aceasta toamna arata astfel: garsoniera, utilata modern, aproape de un mare centru comercial din zona Titan, sectorul 3, pret 190 de euro.

In Drumul Taberei, un proprietar cere pe un apartament cu doua camere 250 de euro, nu vrea avans, dar cere o luna garantie sau chiar mai putin, 200 de euro.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#chiriii apartamente, #chirii mici, #pret chirii apartamente , #chirie