Ziare.com

Romanii sunt dispusi sa dea pana la 300 de euro pe chirie

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 12:30

   

Romanii sunt dispusi sa dea pana la 300 de euro pe chirie
Persoanele interesate de inchirierea unei locuinte ar putea achita chirii lunare de pana la 300 de euro, reiese din datele unui sondaj realizat de Agentia pentru Locuinte Noi si imobiliare.ro.

Astfel, 40% dintre respondeti ar fi dispusi sa achite chirii lunare de 200-300 de euro, 30% de 150-200 euro si numai 15% isi permit chirii peste 300 de euro, in timp ce alti 15% au declarat ca pot plati pana in 150 de euro/luna.

Cele mai cautate locuinte pentru inchiriere sunt cele cu suprafete intre 66 -100 mp, indicate de 30% dintre respondenti. Acestea sunt urmate de garsoniere si apartamente mici de 36 - 50 mp si de locuintele de 51 - 65 mp, indicate de 25%, respectiv, alti 25% dintre respondenti.

In acelasi timp numai 5% au spus ca sunt interesati sa inchirieze locuinte de peste 100 mp. Garsonierele de 25 - 35 mp sunt cautate de 15% dintre respondenti, potrivit comunicatului imobiliare.ro, remis marti Ziare.com.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Alegerea locuintei este dictata de valoarea chiriei lunare

Principalul criteriu in alegerea unei locuinte pentru inchiriere este valoarea chiriei lunare, 75% dintre respondenti i-au alocat punctaje de 4 (important) si 5 (foarte important). Un alt criteriu important este ca locuinta sa fie decomandata: 45% au declarat ca este "foarte important" - punctaj 5 si 30% ca este "important" punctaj 4.

In topul cerintelor urmeaza dotarile si gradul de renovare a locuintei. Astfel, pentru dotari (aragaz, frigider, masina de spalat) 55% dintre respondenti au dat calificativ 5 (foarte important) si 15% calificativ 4 (important). In ceea ce priveste renovarea 35% dintre respondenti au apreciat-o ca fiind foarte importanta si 35% ca fiind importanta.

Potentialii clienti nu isi doresc insa neaparat ca locuinta sa fie noua, 40% dintre ei au dat calificativ 3 (mediu) acestui criteriu.

Mai degraba conteaza mobilierul nou (60% au dat calificative de 4 si 5) si calitatea vecinilor (similar 60% au dat calificative de 4 si 5). Locul de parcare conteaza pentru 55% dintre respondenti care au dat acestui criteriu calificative de 4 si 5. Conteaza, de asemenea, foarte mult accesul la mijloacele de transport in comun: 45% apreciaza ca fiind "foarte important" acest criteriu iar 25% ca fiind "important".

Spre deosebire de beneficiarii interesati sa achizitioneze locuinte, pentru cei interesati sa inchirieze conteaza mai putin distanta fata de dotarile educative - gradinita, scoala sau liceu si nici cele medicale (spital, clinica), ori cele pentru relaxare si petrecerea timpului liber (mall, restaurante, cinematografe, sali si terenuri de sport - cate 45% dintre respondenti au dat calificativul 1 (deloc important) acestor criterii.

In ceea ce priveste perioada de inchiriere, potentialii beneficiari sunt interesati de durate medii. Astfel, 45% dintre respondenti au declarat ca sunt interesati sa inchirieze o locuinte pe o perioada cuprinsa intre unul si doi ani. Pentru mai mult de doi ani vor sa inchirieze circa 40% dintre respondenti.

Spre deosebire de beneficiarii interesati sa achizitioneze locuinte, pentru cei interesati sa inchirieze conteaza mai putin distanta fata de dotarile educative - gradinita, scoala sau liceu si nici cele medicale (spital, clinica), ori cele pentru relaxare si petrecerea timpului liber (mall, restaurante, cinematografe, sali si terenuri de psort - cate 45% dintre respondenti au dat calificativul 1 (deloc important) acestor criterii.

In ceea ce priveste perioada de inchiriere, potentialii beneficiari sunt interesati de durate medii. Astfel, 45% dintre respondenti au declarat ca sunt interesati sa inchirieze o locuinte pe o perioada cuprinsa intre unul si doi ani. Pentru mai mult de doi ani vor sa inchirieze circa 40% dintre respondenti.

A.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1449 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care romani sunt dispusi?

Ca 85% traiesc la pragul saraciei, intrucat au salarii de maximum 800 lei/luna.

 

DA' CINE PERMITE SI PROFITA DE MOARA INCHIRIERILOR LA SUME DE 2, 3 0RI SALARIUL MINIM PE ECONOMIE ?

Ca, DACA nu ar PROFITA "CINE" s-ar da Legi Anti_Specula ... :)):)):))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor