Se intorc studentii in Capitala - Ce chirii ii asteapta?

Miercuri, 31 August 2011, ora 07:28
4867 citiri
Se intorc studentii in Capitala - Ce chirii ii asteapta?

Ca in fiecare an, dupa jumatatea lunii august, chiriile din Capitala incep sa creasca, in asteptarea studentilor, care fie ca nu au prins loc in camine, fie ca vor ceva mai mult confort si aleg sa dea sute de euro lunar pentru traiul intr-un apartament inchiriat.

In aceasta toamna, cei care isi permit sa stea la garsoniera vor plati intre 150 si 250 de euro, in functie de zona si de gradul de confort al apartamentului. In cazul in care e vorba de un grup de cel putin 2-3 studenti, varianta ar fi "traiul la comun" intr-o locuinta cu mai multe camere. Daca pentru doua camere preturile incep la 250 de euro si ajung chiar pana la 450 de euro, la apartamentele cu trei camere chiriile variaza intre 300 si 450 de euro.

Tinerii care au de gand sa caute o locuinta trebuie sa aiba o suma mai substantiala la dispozitie, intrucat mare parte a proprietarilor cer o luna avans, drept garantie. Daca alegeti prin intermediari, precum agentiile imobiliare, comisionul este de 50% din pretul chiriei pe o luna.

Ziare.com a cautat pentru dumneavoastra cateva dintre ofertele pentru chirii in Bucuresti, pentru a intelege suma pe care veti ajunge sa o platiti, in functie de confortul dorit.

Pentru o garsoniera, trebuie sa stiti ca principalele criterii pentru pretul mai mare sunt cele legate de cartier, apropierea de metrou si, bineinteles, gradul de mobilare si utilare. Cele mai ieftine garsoniere sunt in zona Drumul Taberei-Militari, in timp ce cele mai scumpe sunt in centru la Unirii-Victoriei.

De exemplu, chiria pentru o garsoniera la Piata Gorjului, la doua minute de metrou, va costa 150 de euro. Locuinta este confort 2, are 28 metri patrati, se afla la etajul 2 din 10 si este semimobilata. Suma de 200 de euro o veti da lunar si pentru o garsoniera la Piata Muncii, de 34 mp, etaj 9/10, semimobilata. Ceva mai scumpa, 210 euro, este chiria la o garsoniera in Militari-Lujerului. Aceasta se afla la etajul 3, intr-un bloc de 4 etaje, este decomandata, are centrala termica, termopan, usa metalica.

Oferte pentru doua si trei camere

In ceea ce priveste apartamentele cu 2 camere, chiriile pentru ele se diferentiaza pe aceleasi criterii ca si in cazul garsonierelor. De exemplu, un apartament de doua camere, situat in zona Militari Gorjului, de 57 mp, la etaj 2/4, costa 250 de euro pe luna chiria. In schimb, un apartament situat in Drumul Taberei, pe Bulevardul Timisoara, mobilat si utilat complet, cu tv, masina de spalat si usa metalica, are un pret de inchiriere de 300 de euro pe luna.

In schimb, chiria unui apartament cu 2 camere situat langa mall Vitan, decomandat, amenajat la cheie, mobilat si utilat are o chirie de 300 de euro. Acesta are 60 de metri patrati si este intr-un bloc construit inainte de 1990. Aceeasi suma se cere pentru un alt apartament, de 60 de mp, in zona Mosilor, situat la parterul unui bloc construit in 1978. Spatiul locuintei este complet nemobilat.

Chiria unui apartament de trei camere in zona Camil Ressu (Titan) este de 275 de euro. Acesta are 55 de mp, se afla la etajul 6 din 10, iar proprietarul pune la dispozitie o serie de electrocasnice precum fier de calcat, cafetiera, masina de spalat rufe, frigider, aragaz, hota, TV.

Cu mult mai scumpa este insa chiria unui apartament in Piata Romana - 450 de euro pe luna. Acesta este situat langa ASE, are 70 de mp, se afla la etajul 1 din 4, este renovat si utilat complet. De asemenea, aveti "la pachet" si un loc de pacare.

Si proprietarii apartamentelor cu 3 camere merg pe aceleasi criterii atunci cand vine vorba de chirii. De exemplu, pentru un aparatment de 78 de mp in 1 Mai - Ciuperca

Bucuresti, situat la etajul 6 al unui bloc de 8 niveluri, veti scoate din buzunar 250 de euro. Acesta are geamuri termopan, usi din lemn si parchet si gresie. Printre electrocasnicele din dotare se numara masina de spalat rufe, frigider si aragaz.

Cu 50 de euro mai mult, adica 300 de euro, veti da pentru a inchiria trei camere in Lacul Tei. Apartamentul are 75 mp, se afla la etajul 9/10, are usi interior din lemn, ferestre cu geam termopan, dar si parchet si gresie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#chirii studenti, #Chirii Capitala, #chirii studenti Capitala, #nivel chirii Bucuresti , #chirie