Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 11:21
6328 citiri
Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii

Septembrie si octombrie sunt luni fierbinti pentru inchirieri, avand in vedere ca studentii incep cursurile la facultati si isi cauta o locuinta. Insa care sunt sumele solicitate de proprietari?

Imobiliare.ro a facut o analiza pe aceatsa tema, luand in calcul cele mai mari orase universitare ale tarii, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Preturile de pornire vehiculate in Capitala nu difera cu mult de cele din celelalte centre regionale analizate, iar pretentiile proprietarilor de garsoniere se apropie adesea de valorile de listare ale locuintelor cu doua camere.

Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Bucuresti

In Capitala, chiriile solicitate pentru garsoniere incep de la 175 de euro pe luna in Berceni, de la 200 de euro in Militari si Vitan, de la 180 in Drumul Taberei, 150 de euro in Titan, 220 in Dristor si de la 250 de euro pe luna in Tineretului.

Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, preturile de pornire sunt 190 de euro pe luna in cartierul Berceni, 250 de euro in Tineretului, Militari si Vitan, 200 in Drumul Taberei, 210 euro in Titan si 220 in Dristor.

Un apartament cu trei camere poate fi inchiriat incepand cu 245 de euro pe luna in Berceni, cu 230 de euro in Militari, cu 250 in Drumul Taberei si Titan, cu 400 langa Mall Vitan, cu 320 de euro in Dristor si cu 300 in Tineretului.

Cluj-Napoca

In orasul de pe Somes, preturile de pornire pentru garsoniere sunt 180 de euro pe luna in Manastur, 190 de euro in cartierele Zorilor si Gheorgheni si 200 in Marasti.

Pentru un apartament bicameral, chiriile incep de la 230 de euro pe luna in Manastur, 250 de euro in zonele Zorilor si Gheorgheni si de la 270 in Marasti.

La trei camere, preturile minime sunt 270 de euro pe luna in Manastur, 290 de euro pe luna in Zorilor, 320 de euro in Gheorgheni si 350 in Marasti, conform datelor Imobiliare.ro.

Timisoara

In orasul de pe Bega, pretentiile proprietarilor de garsoniere incep de la 170 de euro pe luna in Girocului si Circumvalatiunii, de la 175 de euro pe luna in zona Complex Studentesc si de la 200 de euro pe luna in Lipovei.

Preturile minime cerute pentru apartamentele cu doua camere, conform Imobiliare.ro, sunt 190 de euro pe luna in Girocului, 200 de euro in Complex Studentesc, 230 in Lipovei si 250 in Circumvalatiunii.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, preturile pornesc de la 270 de euro pe luna in Circumvalatiunii si Complex Studentesc, 280 de euro in Lipovei si de la 300 in Girocului.

Brasov

In orasul de la poalele Tampei, bugetul minim necesar pentru inchirierea unei garsoniere este de 180 de euro pe luna in cartierul Astra sau in zona centrala a Brasovului si 195 de euro in cartierul Racadau.

Pentru cei care doresc sa locuiasca intr-un apartament cu doua camere, o chirie minima pentru centrul orasului, dar si pentru zona Astra, ar fi de 180 de euro pe luna, fata de 220 in Racadau.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, pe segmentul locuintelor cu trei camere, pretul minim cerut in Astra, dar si in zona centrala este de 250 de euro pe luna, fata de 260 de euro pe luna in Racadau.

Constanta

In orasul de la malul marii, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna in Tomis Nord si de la 200 de euro pe luna in zonele Faleza Nord si Trocadero, potrivit Imobiliare.ro.

Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat incepand cu 180 de euro pe luna in Tomis Nord, 235 de euro pe luna in zona Faleza Nord si 250 in Trocadero. La trei camere, chiriile pornesc de la 200 de euro pe luna in Tomis Nord, de la 275 de euro pe luna in zona Faleza Nord si de la 350 de euro in Trocadero.

Iasi

In capitala Moldovei, chiriile solicitate pentru garsoniere pornesc de la 200 de euro pe luna in cartierele Nicolina si Copou, in vreme ce valorile minime pentru doua camere sunt de 170 de euro si, respectiv, 250 de euro (in aceleasi zone).

Pentru o locuinta tricamerala (mobilata), preturile se situeaza la 300 de euro pe luna in Nicolina si 400 de euro pe luna in Copou, conform ofertelor listate pe Imobiliare.ro.

C.P.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#chirii Bucuresti, #chirii Cluj Napoca, #chirii Iasi, #chirii Constanta, #chirii Brasov, #chirii studenti , #chirie