Ziare.com

15.000 de euro, costurile ascunse la construirea unei case

Vineri, 25 Iulie 2008, ora 10:33

   

15.000 de euro, costurile ascunse la construirea unei case
Obtinerea certificatului de urbanism si a planului urbanistic de detaliu, elaborarea planului arhitectural, obtinerea autorizatiei de constructie si a avizelor de la furnizorii de utilitati ii scot din buzunar unui viitor proprietar de casa pana la 15.000 de euro.

Pentru o casa de 250 mp, un plan urbanistic de detaliu poate costa pana la 4.000 de euro, iar proiectul arhitectural cu documentatiile aferente si obtinerea autorizatiei de constructie, 5.000 de euro, scrie ziarulimobiliar.ro.

Cuplarea la utilitati costa 2.000-3.000 de euro pentru un bransament la gaze, minimum 1.000 de euro pentru unul de electricitate si minimum 700 de euro pentru apa si canalizare.

Diferenta de pret pentru documentatii va fi resimtita, in special, la proiect. Parametrii alocati unui teren pot fi imbunatatiti prin elaborarea unui nou plan urbanistic zonal, ceea ce poate insemna costuri de alte cateva mii de euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4309 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

????

vorbesti din carti frate.mai bine taci,nu generaliza totul.depinde de multe chestii si sumele alea le-ai luat pe alea maxime...te descurci si cu mult mai putin.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor