50.000 de euro si 6 luni de asteptare pentru o casa

Joi, 24 Iulie 2008, ora 08:05
4292 citiri
50.000 de euro si 6 luni de asteptare pentru o casa

Cei care vor sa isi construiasca o casa de aproximativ 100 de metri patrati trebuie sa astepte aproape jumatate de an, fara a lua in calcul utilitatile. Atat ar dura daca ar lucra o echipa de sase-sapte oameni, iar casa ar fi predata "la cheie".

"O casa cu P+1, cu o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati construiti, impartita in 50 mp parter, plus 50 de metri patrati etajul, se poate ridica aproximativ in doua luni si jumatate, numai pentru faza de rosu", a declarat Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL, pentru "Cotidianul".

Partea de finisaje dureaza aproximativ 60 de zile, iar proprietarii trebuie sa stie ca aceasta etapa va fi mai costisitoare decat faza de rosu.

In constructia unei case, cel mai mult timp se pierde la betoane. Dupa ce a fost sapata groapa, se toarna fundatia care trebuie lasata cam 10-12 zile sa se usuce, dupa care se pot zidi peretii.

"Un zidar bun ridica maximum 10 metri patrati de perete pe zi. Aproximativ trei metri cubi de caramizi", a amintit Ciprian Ana. La fel, foarte mult dureaza decofrarea planseului, care separa parterul de etaj si centura de siguranta a casei peste care se monteaza sarpanta. Planseul trebuie lasat in cofrag timp de 21 de zile, dupa care se poate lucra pe el fara probleme. Centura de siguranta trebuie lasata cel putin o saptamana", a precizat Ciprian Ana.

La finisaje, tencuiala trebuie lasata cateva zile dupa care se poate gletui. La fel, gletul trebuie bine uscat, dupa care se poate slefui.

Costurile unei constructii la rosu se ridica la aproximativ 250 de euro metrul patrat construit.

Cea mai ieftina optiune pentru sarpanta acoperisului este cea din lemn, in timp ce betonul face acoperisul cel mai rezistent.

Pentru o casa cu o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati, daca se apeleaza la solutia din lemn, proprietarul va plati intre 25 si 50 de euro metrul patrat, cu tot cu manopera, in functie de complexitatea lucrarii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#casa, #acoperis, #constructie, #costuri, #pereti, #planseu , #imobiliare