Ziare.com

70 de milioane de euro pentru un nou centru al Clujului

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 11:38

   

70 de milioane de euro pentru un nou centru al Clujului
Fosta piata Abator a Clujului are toate sansele sa devina noul centru al Clujului, dupa construirea unui complex multifunctional cu cladiri de birouri, mall, parking si chiar si locuinte.

Proiectul vizeaza o zona langa actualul centru al orasului si prevede atat modificari urbanistice, cat si ale traficului.

Propus de compania Polus Real Etate, proiectul urmeaza sa fie rezultatul unei investitii de peste 70 de milioane de euro si, conform arhitectilor, ar schimba complet zona, devenind noul centru, mult mai modern al Clujului.

"Locul este demult studiat pentru dezvoltarea unei investitii, fiind un teren deosebit, cu o pozitie foarte buna, aflat atat aproape de centru, cat si de Parcul Feroviarilor. Orice proiect insa trebuie sa treaca prin mai multe variante, deoarece e de o amploare foarte mare si e mult de lucru", a declarat seful Ordinului Arhitectilor din Romania, Serban Tiganas, pentru Clujeanul.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Compania Assix Creations, desemnata de beneficiar ca proiectant general al proiectului, a gandit pentru aceasta zona doua cladiri de birouri cu trei niveluri subterane pentru parcare si 22 de etaje pentru viitoarele spatii de birouri, precum si o cladire cu functii mixte de locuinte si birouri tot pe aceeasi structura.

Complexul va cuprinde si un centru comercial cu trei niveluri subterane pentru masinile clientilor si cu doua etaje de spatii comerciale, precum si un cinematograf.

O alta cladire, structurata pe 18 etaje, va fi destinata exclusiv locuintelor, costul de constructie fiind estimat intre 700 si 1.000 de euro pe metru patrat. Parkingul va fi construit chiar langa imobilul cu apartamente.

Suprafata construita desfasurata ajunge pana 224.000 de metri patrati dintre care 165.000 vor fi supraterani. Proiectul prevede 76.720 de metri patrati de birouri de clasa superioara care urmeaza sa fie inchiriate, un hipermarket de peste 5.000 de metri patrati si 40.112 de metri patrati de spatii comerciale.
Citeste mai multe despre Cluj centru proiect complex centru comercial
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1017 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor