A crescut diferenta de pret intre apartamentele din Bucuresti: Centru versus periferie

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 14:56

   

A crescut diferenta de pret intre apartamentele din Bucuresti: Centru versus periferie
Diferenta intre preturile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu si premium al Capitalei si preturile solicitate pentru apartamentele din zonele marginase a crescut in ultimele 12 luni cu peste 20%.

In august 2014, valoarea medie solicitata de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale si de nord ale Bucurestiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decat pretul solicitat pentru apartamentele situate in zonele marginase, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

In luna august a acestui an, pretentiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu si premium au ramas aceleasi, insa valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele marginase au scazut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro.

Astfel, diferenta dintre preturile solicitate pe cele doua segmente distincte de piata a crescut intr-un an cu peste 20%, pana la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, in august, preturile solicitate au inregistrat o scadere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preturi mai mici cu 1.000 de euro, atat pentru apartamentele din centrul, semicentrul si nordul Capitalei, cat si pentru cele din zonele marginase.

Asadar, preturile medii solicitate in august pe cele doua segmente de piata s-au mentinut la aceeasi distanta inregistrata in luna precedenta.

Au crescut iar preturile apartamentelor, nu si in Capitala - care sunt majorarile in marile orase

In timp ce preturile solicitate au consemnat o usoara scadere in august fata de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecuta, proprietarii au scos pe piata un numar total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decat in iulie.

Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vanzare, 1.692 sunt situate in centrul, semicentrul si nordul Capitalei, iar 1.947 se afla in zonele marginase. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a inregistrat o crestereimportanta, de 75,96%.

HomeFinders este prima companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4239 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor