Ziare.com

A reinceput programul "Casa Verde" - vezi cine si cum il poate accesa

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 14:34

   

A reinceput programul "Casa Verde" - vezi cine si cum il poate accesa
Editia din 2011 a Programului "Casa Verde" demareaza miercuri, 1 iunie. Pentru sesiunea din acest an a programului adresat persoanelor fizice nu exista modificari semnificative fata de editia anterioara, insa valoarea alocata pentru 2011 este apropiata cu cea din 2010, respectiv 100 milioane de lei.

"Bugetul alocat Programului, pentru anul 2011, este de 100 de milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet in functie de numarul de locuitori al acestuia. Incepand cu data de 1 iunie, persoanele fizice isi pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Mediului.

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel: pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Prin acest program se doreste imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Cine beneficiaza de program?

Solicitantul care doreste sa aplice in cadrul acestui program trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Acesta sa fie persoana fizica cu domiciliul pe teritoriul Romaniei, sa fie proprietar/coproprietar al imobilului pe/in care se implementeaza proiectul, iar imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica.

De asemenea, solicitantul nu trebuie sa aiba obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale in vigoare, iar in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului nu a incalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.

De ce acte ai nevoie?

Pentru aceasta, proprietarii locuintelor verzi trebuie sa depuna personal la sediul agentiei judetene pentru protectia mediului dosarul de finantare ce cuprinde urmatoarele documente:

- cerere de finantare nerambursabila, tehnoredactata si semnata, in original
- declaratie pe propria raspundere, completata si semnata, in original
- copie de pe actul de identitate al solicitantului

- extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului pe/in care se va realiza proiectul, in original, sau autorizatie de construire emisa solicitantului, in copie legalizata pentru imobilele aflate in constructie, valabile la data depunerii

- certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local, in original, valabil la data depunerii dosarului de finantare, eliberat de catre organele competente
- adeverinta privind existenta contului bancar al solicitantului finantarii, emisa de o banca comerciala, in original
- un plic pe care se va completa numele si adresa completa a solicitantului si titlul programului.

In a doua jumatate a anului trecut, perioada in care s-a derulat Programul "Casa Verde", au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit si finantare, in valoare totala de 110 milioane de lei.

A.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

misto articolul........si oferta statului roman

.....cea ce nu ne spune nimeni este cat merge "lozul" pentru obtinerea fondurilor

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor