Apartamentele din Capitala se ieftinesc luna de luna

Luni, 14 Iulie 2008, ora 21:25
4401 citiri
Apartamentele din Capitala se ieftinesc luna de luna

Valoarea medie a unui apartament situat in blocurile vechi din Bucuresti a scazut cu 11-12% in numai sase luni, in timp ce numarul apartamentelor vechi scoase la vanzare a inregistrat in trimestrul al doilea o crestere de 51% fata de perioada similara din 2007, potrivit analizelor realizate de magazinuldecase.ro.

Luna trecuta, pretul mediu de listare pentru un apartament vechi a fost de 119.902 euro, cu 13.726 euro mai mic decat valoarea calculata in prima luna din 2008. In plus, in iulie pretul mediu al imobilelor vechi a mai pierdut 855 euro, scaderea fata de luna ianuarie ajungand la 12%.

Timpul mediu de vanzare al unui imobil a crescut cu aproximativ 15-20% fata de primul trimestru al anului 2008, aceasta este a doua concluzie desprinsa din acelasi studiu.

"Daca in primul trimestru timpul mediu pentru vanzarea unei garsoniere era de aproximativ 30 de zile, acum aceasta valoare a ajuns la aproximativ 35-36 de zile. Timpul mediu de vanzare pentru un apartament cu doua camere este in prezent de aproximativ 50-52 de zile, iar in cazul apartamentelor cu trei camere aceasta valoare depaseste 60 de zile", a precizat Matei Malos, director general al site-ului, citat de NewsIn.

Din datele furnizate de portalul mentionat anterior rezulta ca cea mai mare scadere s-a inregistrat la nivelul apartamentelor cu doua camere, unde pretul mediu atins in al doilea trimestru al anului 2008 a scazut cu 13% fata de primul trimestru al anului.

Potrivit aceluiasi studiu, dezechilibrului dintre cererea si oferta de pe piata imobiliara se va accentua in semestrul al II-lea din 2008. In contextul in care nu au aparut elemente care sa stimuleze cererea de locuinte, cresterea cu 51% a numarului de apartamente vechi scoase spre vanzare este cu atat mai surrinzatoare.

"Mentinerea tendintei de crestere a numarului de oferte scoase spre vanzare si lipsa de noi elemente pentru stimularea cererii solvabile, poate marca o prabusire a preturilor pe anumite segmente din rezidential in perioada de revenire a pietei din septembrie-octombrie", a conchis Malos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#preturi, #imobiliar, #tranzactii, #scadere , #imobiliare