Apartamentele vechi se vor ieftini cu inca 30 la suta

Joi, 11 Septembrie 2008, ora 23:00
3679 citiri
Apartamentele vechi se vor ieftini cu inca 30 la suta

Preturile locuintelor vechi s-ar putea ieftini cu pana la 30%, iar cele noi se vor scumpi cu cel mult 5% pana la sfarsitul anului viitor, considera specialistii din domeniul imobiliar.

Potrivit acestora, preturile locuintelor vechi vor inregistra scaderi, treptat, in functie de locatie si de tipul apartamentelor.

"In prima jumatate a anului, preturile apartamentelor vechi au scazut cu un procent cuprins intre 4 si 8,5, iar estimarile noastre arata ca pana la sfarsitul anului viitor acestea ar putea inregistra scaderi cu pana la 30%. In schimb, locuintele noi au stagnat la pret in prima parte a anului, iar pentru perioada urmatore ar putea creste cu un procent de 5%.

Nici vorba ca acestea sa scada datorita faptului ca preturile materialelor de constructii este in continua crestere, iar costurile cu forta de munca sunt tot mai mari", a adaugat Georgiana Sandu, directorul departamentului rezidential al companiei imobiliare Neocasa, citat de NewsIn.

Din statisticile companiei imobiliare reise ca, in primul semestru in 2008, preturile garsonierelor vechi au inregistrat cea mai drastica scadere, de 8,5%, in timp ce la apartamentele cu doua camere preturile s-au diminuat cu 3,6%.

In cazul locuintelor vechi cu trei camere, pretul a scazut cu pana la 5,4%, spre deosebire de apartamentele cu patru care a caror preturi au ramas constante.

Speranta relansarii pietei imobiliare sta in banci

Lansarea unor noi produse bancare ar putea revigora vanzarile de locuinte, mai sustine directorul departamentului rezidential al companiei imobiliare.

Georgiana Sandu a subliniat faptul ca piata rezidentiala a inregistrat o scadere semnificativa in prima jumatate a anului 2008, consemnand numai doar 3.000 tranzactii, comparativ cu anul 2007, cand s-au vandut aproximativ 17.000 de unitati si cu 2006, cand s-au comercializat 18.000 de unitati.

"Cred ca bancile vor veni mereu cu oferte bune care sa atraga si care sa fie acceptate de populatie. Odata cu lansarea de noi produse bancare va creste implicit numarul persoanelor care vor apela la credite, dar si al tranzactiilor. Acest lucru va duce la o revigorare pe piata imobiliara. In plus, o parte din clienti vor iesi din aceasta stare de expectativa in care au fost in ultimele luni datorita unor evenimente importante si a zvonisticii", mai scrie agentia de stiri.

Citeste si:
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni: „Se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor”
Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni: „Se discută tot mai mult despre scăderea stocurilor”
Preţurile petrolului au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, susţinute de creşterea cererii de carburanţi şi de o scădere a stocurilor în Statele Unitem în timp ce...
Sursa: Ziare.com