Apartamentele vechi, tot mai ieftine

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 07:54
3240 citiri
Apartamentele vechi, tot mai ieftine
Foto: Gandul

Criza economica a facut ca in aceasta vara preturile apartamentelor vechi din Bucuresti si din tara sa scada foarte mult fata de aceeasi perioada din 2008.

Astfel, daca in luna august 2008 un apartament vechi de doua camere costa, in medie, 110.660 de euro, azi proprietarul unei asemenea locuinte cere 69.000 de euro, cu 36% mai putin, informeaza Adevarul care citeaza un raport intocmit de AnunturiParticulari.ro.

Si celelalte tipuri de apartamente vechi au fost afectate de scaderile de pret, iar cel mai mult s-au ieftinit locuintele de patru camere.

Daca o asemenea proprietate costa anul trecut 200.042 de euro, astazi pretul este 121.800 de euro, ceea ce inseamna o scadere de 39%.

Totusi, in ciuda acestor ieftiniri, volumul tranzactiilor pe acest segment nu s-a imbunatatit. "Nivelul vanzarilor este foarte scazut. Toata lumea vrea sa cumpere prin 'Prima Casa', dar proprietarii nici nu vor sa auda de asa ceva", spune Mirela Hudac, administrator al agentiei satmarene Maria Imobiliare.

La fel ca in Bucuresti, si in Satu Mare apartamentele de doua camere, scoase la vanzare la un pret mediu de 27.000 de euro, domina oferta.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apartamente vechi preturi, #ieftinire apartamente vechi , #imobiliare