Avantajele si dezavantajele apartamentelor vechi si noi

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 12:25
5540 citiri
Avantajele si dezavantajele apartamentelor vechi si noi

Chiar daca bancile au reluat, timid, creditarea in luna martie, putini sunt cei care se gandesc acum sa isi cumpere o locuinta.

Nici scaderea preturilor la apartamente, cauzata de reducerea cererii, nu ii mai incurajeaza, deocamdata, nici macar pe cei ce detin lichiditati.

Una dintre vestile bune pentru cei care vor sa achizitioneze o locuinta, dar nu au fondurile necesare, a venit odata cu decizia BNR de a pune la dispozitia bancilor fonduri importante din rezervele minime constituite de acestea la Banca Centrala.

Unii analisti considera ca in scurt timp se vor ieftini creditele in euro, iar romanii nu vor mai fi atat de rezervati in a face un imprumut la banca pentru a achizitiona o locuinta.

Preturi mici versus spatii mari

Si, chiar daca pare ciudat, ar mai putea aparea o dilema: o locuinta noua sau una veche? Fiecare tip de apartament are avantaje si dezavantaje.

Intre avantajele apartamentelor vechi se numara pretul mai mic pe metrul patrat, locatia - in zone dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii, impozitele sunt mai mici pentru ca in general suprafetele sunt mai reduse decat la apartamentele noi, se arata pe projectexpo.ro.

Dezavantajele apartamentelor vechi sunt mai multe: slab izolate termic, in general fara garaj, in unele cazuri necesita lucrari de consolidare, valoare de piata relativ mica in caz de instrainare, investitii mari pentru modernizare.

In schimb, avantajele apartamentelor noi sunt mai multe decat cele din cladirile vechi. Suprafete generoase, finisaje de calitate, termoizolare si hidroizolare, contorizare individuala, compartimentare moderna sunt doar cateva dintre atuurile unei locuinte noi, la care se adauga si existenta serviciilor de paza, a locurilor de parcare, precum si un risc mai mic ca valoarea proprietatii sa se deprecieze.

Cu toate acestea, intre dezavantajele apartamentelor din noile complexe se numara costul mai ridicat pe metru patrat, faptul ca unele sunt amplasate in zone limitrofe, la care se adauga si incertitudinea asupra termenului de finalizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#apartamente noi, #apartamente vechi, #avantaje imobiliare , #imobiliare