Avantajele si dezavantajele apartamentelor vechi si noi

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 12:25
5322 citiri
Avantajele si dezavantajele apartamentelor vechi si noi

Chiar daca bancile au reluat, timid, creditarea in luna martie, putini sunt cei care se gandesc acum sa isi cumpere o locuinta.

Nici scaderea preturilor la apartamente, cauzata de reducerea cererii, nu ii mai incurajeaza, deocamdata, nici macar pe cei ce detin lichiditati.

Una dintre vestile bune pentru cei care vor sa achizitioneze o locuinta, dar nu au fondurile necesare, a venit odata cu decizia BNR de a pune la dispozitia bancilor fonduri importante din rezervele minime constituite de acestea la Banca Centrala.

Unii analisti considera ca in scurt timp se vor ieftini creditele in euro, iar romanii nu vor mai fi atat de rezervati in a face un imprumut la banca pentru a achizitiona o locuinta.

Preturi mici versus spatii mari

Si, chiar daca pare ciudat, ar mai putea aparea o dilema: o locuinta noua sau una veche? Fiecare tip de apartament are avantaje si dezavantaje.

Intre avantajele apartamentelor vechi se numara pretul mai mic pe metrul patrat, locatia - in zone dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii, impozitele sunt mai mici pentru ca in general suprafetele sunt mai reduse decat la apartamentele noi, se arata pe projectexpo.ro.

Dezavantajele apartamentelor vechi sunt mai multe: slab izolate termic, in general fara garaj, in unele cazuri necesita lucrari de consolidare, valoare de piata relativ mica in caz de instrainare, investitii mari pentru modernizare.

In schimb, avantajele apartamentelor noi sunt mai multe decat cele din cladirile vechi. Suprafete generoase, finisaje de calitate, termoizolare si hidroizolare, contorizare individuala, compartimentare moderna sunt doar cateva dintre atuurile unei locuinte noi, la care se adauga si existenta serviciilor de paza, a locurilor de parcare, precum si un risc mai mic ca valoarea proprietatii sa se deprecieze.

Cu toate acestea, intre dezavantajele apartamentelor din noile complexe se numara costul mai ridicat pe metru patrat, faptul ca unele sunt amplasate in zone limitrofe, la care se adauga si incertitudinea asupra termenului de finalizare.

Citeste si:
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni, 27 septembrie la Bucureşti. Şefa CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. La ora...
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că...
Sursa: Ziare.com