Care mai sunt chiriile in Bucuresti?

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 18:31
5827 citiri
Care mai sunt chiriile in Bucuresti?

Numai in ultima luna chiriile s-au majorat cu circa 10%, iar fata de vara trecuta romanii care stau cu chirie platesc lunar cu 20% in conditiile in care majoritatea sunt calculate in moneda europeana, care s-a apreciat masiv.

De exemplu, pentru o garsoniera situata in Militari chiria de 350 euro echivala in lei, in vara anului trecut, cu 1.225 lei pe luna, in timp ce acum respectivul chiras trebuie sa scoata lunar din buzunare 1.500 lei.

Potrivit Imopedia.ro, in zona Tineretului chiria medie pentru doua camere este de 550 euro, ceea ce inseamna ca anul trecut, in vara, proprietarul incasa de la chirias 1.925 lei pe luna, crescand in prezent la 2.375 lei lunar.

"Cei care stau in chirii in zonele centrale ale Bucurestiului simt si mai puternic devalorizarea leului. Spre exemplu, un chirias din Piata Romana plateste lunar pentru un apartament vechi cu trei camere cam 800 de euro. Fata de vara trecuta, acum chiriasul platit in moneda nationala scoate din buzunar cu 650 de lei mai mult", arata Imopedia.ro.

In zona Colentina, un chirias care sta intr-un apartament cu doua camere plateste lunar cel putin 400 de euro, adica 1.724 lei pe luna, in timp ce in zona 1 Decembrie chiria pentru acelasi apartament ajunge si la 1.939 lei.

In schimb, la apartamentele sau vilele de lux din Capitala, diferentele sunt si mai mari. Nivelul chiriilor este de ordinul a mii de euro, iar la aceasta valoare orice leu in plus se simte.

Astfel, daca in august 2008 pentru o vila din Cotroceni, chiria era de 10.500 de lei, echivalentul a 3.000 euro, acum chiria ajunge la aproape 13.000 lei pe luna.

Expertii de la agentiile imobiliare spun ca unii chiriasi au inceput sa solicite renegocierea contractelor pentru a stabili cu proprietarii chiriile in lei.

Daca, totusi, proprietarul doreste chiria in euro, este recomandat ca in contract sa se scrie un curs prestabilit care sa nu depaseasca un anumit nivel.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#chirii, #devalorizare leu, #crestere chirii, #chirii Bucuresti , #imobiliare