Cat mai costa apartamentele noi si cele vechi?

Marti, 04 Mai 2010, ora 11:38

   

Cat mai costa apartamentele noi si cele vechi?
Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in aprilie la 1.445 euro/mp de suprafata utila, ceea ce reprezinta o scadere de 4,1% fata de luna martie, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.506 euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile sunt cu 12,5% mai mici. Totusi, apartamentele noi cu o camera s-au scumpit cu 1,1% pana la valoarea medie de 1.403 euro/mp util, potrivit imobiliare.ro.

Apartamentele in blocuri vechi din Bucuresti, de patru ori mai cautate

Apartamentele din Brasov, la cele mai mici preturi de cand a inceput criza

In ceea ce priveste Brasovul, in luna aprilie, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 935 euro/mp de suprafata utila, cea mai mica valoare inregistrata de la inceputul crizei imobiliare.

Fata de luna precedenta, scaderea este de aproape 2%, iar fata de nivelul maxim al pietei, mai 2008 pentru Brasov, diferenta este de peste 35%. Cu o valoare medie de 927 euro/mp util, apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene sunt mai ieftine decat apartamentele vechi.

In ultima luna, in Brasov, apartamentele vechi de mici dimensiuni s-au ieftinit, in timp ce apartamentele mari cu 3 si 4 camere s-au scumpit usor.

La Cluj-Napoca continua scumpirile

Cluj-Napoca ramane singurul mare oras din tara pentru care Indicele imobiliare.ro prezinta cresteri constante ale pretului mediu cerut pentru apartamente.

Astfel, luna aprilie este a treia luna consecutiva in care preturile au urcat ajungand in prezent la valoarea de 1.056 euro/mp util, in crestere cu 1,8% fata de luna precedenta si cu 7,1% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite inainte de 1990 a ajuns la 1.072 euro/mp util, in crestere cu 2,4% fata de luna precedenta.

Scaderi mici de pret si la Constanta

Apartamentele din Constanta s-au ieftinit cu 1,3% in luna aprilie cand Indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 1.022 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu peste 15% mai mica.

In intervalul analizat, pretul apartamentelor noi a ajuns la 986 euro/mp util de la 1.058 euro/mp. Cu aceasta scadere de aproape 7% la apartamentele noi din Constanta, acestea sunt considerabil mai ieftine decat cele vechi a caror pret mediu este in prezent de 1.030 euro/mp.

Pretul mediu de strigare al apartamentelor din blocurile vechi din Constanta a scazut cu 0,1% in luna aprilie, pana la 1.030 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este de peste 14%.

Preturile au coborat si la Iasi

Dupa o usoara revigorare a pietei imobiliare din Iasi, in luna aprilie preturile au coborat din nou, in special din cauza evolutiei apartamentelor noi.

Apartamentele noi au cunoscut o scadere record pentru un interval de timp asa de scurt: 7,7%. Aceasta scadere a diminuat totodata diferenta dintre pretul apartamentelor noi si a celor vechi: 943 euro/mp util in cazul apartamentelor noi fata de 913 euro/mp de suprafata utila pentru apartamentele vechi.

Evolutia preturilor apartamentelor vechi nu a fost deloc la fel de spectaculoasa ca si cea a celor noi. Pretul mediu al apartamentelor construite inainte de 1990 a ramas constant la valoarea de 913 euro/mp util.

Trend de scadere a preturilor la Timisoara

Potrivit imobiliare.ro, dupa cresterile din ultimele luni, in aprilie, piata imobiliara din Timisoara a readoptat trendul de scadere. Pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila a scazut cu 2%, pana la valoarea de 942 euro, cea mai mica valoare inregistrata de la inceputul crizei imobiliare.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta ramane semnificativa: aproape 10%, iar fata de perioada de varf a pietei, mijlocul anului 2008, preturile cerute sunt cu peste 30% mai mici. Cea mai mare scadere a fost inregistrata la apartamentele noi: -6,7% in luna aprilie.

In aprilie, pretul cerut de agentiile imobiliare si proprietari pentru un metru patrat de suprafata utila la apartamentele vechi a ajuns la 941 euro, cu 1,2% mai putin decat in luna precedenta, aceasta fiind totodata si cea mai mica valoare inregistrata pentru aceasta categorie imobiliara de la inceputul crizei imobiliare.
Sursa: rNews

Articol citit de 3376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ionica46
rank 2
povesti nemuritoare!!!!
Minciuni de ingheata apele.
Adica unde se mai pomeneste de asemenea preturi la casele din "chirpici" facute de dezvoltatorii de mucava.
Aceste stifturi merita cel mult sa fie demolate si construite alte case mai confortabile.
Imobiliarii sunt in vrie si spun toate prostiile, crezand ca vor mai prinde prostii din anii trecuti.
Domnilor si doamnelor .... experti in imobiliare, va rugam sa va recilati pe alte domenii unde o sa fiti la fel de .. incompetenti si la fel de vorace.
Ha! Ha! Ha!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor