Chirii de lux intre 2.000 si 20.000 euro pe luna

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 14:46
2200 citiri
Chirii de lux intre 2.000 si 20.000 euro pe luna

In timp ce piata tranzactiilor imobiliare se duce la vale, cea a inchirierilor se pare ca este "mai productiva ca niciodata", dupa cum sustin consultantii imobiliari, mai ales pentru apartamentele noi, de lux.

Aici nivelul chiriilor variaza intre 2.000 si 20.000 de euro, in categoria chiriasilor de lux numarandu-se ambasadorii, diplomatii si consulii.

"Lunile august, septembrie si octombrie au fost mai productive ca niciodata pentru sectorul inchirierilor. Piata rezidentiala a chiriilor, in special cea a apartamentelor noi, a ramas nealterata de la inceputul anului, atat ca volum de tranzactii incheiate, cat si ca nivel de pret", sustin analistii de la EuroMetropola.

Explicatia este simpla. Sfarsitul verii si inceputul toamnei este perioada care coincide cu debutul unui alt an de business in care se incheie noi contracte de munca sau se renegociaza cele vechi.

O categorie privilegiata de angajati beneficiaza din partea companiilor de un pachet salarial foarte generos care include si o locuinta de serviciu, inchiriata pe perioada colaborarii.

"Chiriasii de lux sunt in general persoane de cetatenie straina, expati, angajati in multinationale sau ambasade, care prefera sa locuiasca numai zonele ultracentrale si de nord.

Atunci cand aleg locuinta decizia le apartine in totalitate, insa sunt nevoiti sa se incadreze in bugetul acordat de companie, dar de obicei aceasta le ofera multiple posibilitati.

In zonele mentionate, preturile variza intre 2.000 si 7.000 euro/luna pentru apartamentele cu destinatie rezidentiala si pot ajunge si la 20.000 pentru cladirile pretabile pentru sedii de ambasade", explica analistii imobiliari de la EuroMetropola.

Se pare ca strainii cauta mai mult apartamentele cu 3 camere in vile sau in imobile cu regim mic de inaltime, complet si ultramodern mobilate si utilate.

Cel mai putin atractive sunt apartamentele cu 2 camere si cele nemobilate, iar varianta unei garsoniere se exclude indiscutabil. Pretentiile chiriasilor de lux pot fi adevarate provocari pentru consultantii imobiliari.

"In unele situatii cautarea poate dura si pana la jumatate de an, timp in care apar criterii de selectie foarte restrictive, precum inaltimea plafoanelor, camere special amenajate pentru biblioteci, elemente distinctive de arhitectura apartinand unei perioade definite.

Acestia acorda o mai mare importanta obiectelor de interior (mobilier, decoratiuni, ornamente) si mai ales dotarilor, pentru ca sunt foarte preocupati de securitate, confort si intimitate", sustin aceleasi surse.

Diferenta de pret dintre o locuinta deja mobilata si una fara mobilier este de pana la 800 euro/luna, in cazul apartamentelor si poate depasi 1.500 euro pentru case-vile.

Vlad Voiculescu

Citeste si:
PSD, după ce premierul a fost ales preşedinte al PNL: Cîţu, te aşteptăm la moţiune!
PSD, după ce premierul a fost ales preşedinte al PNL: Cîţu, te aşteptăm la moţiune!
PSD i-a transmis premierului Florin Cîţu că îl aşteaptă la moţiunea de cenzură, la scurt timp după ce acesta a fost ales în funcţia de preşedinte al PNL. Florin Cîţu a obţinut...
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat"
Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Din momentul acesta, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat"
Ludovic Orban a pierdut alegerile interne ale PNL. În discursul ținut după anunțarea rezultatului, Ludovic Orban a anunțat că își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei...
Sursa: Ziare.com