Chiriile apartamentelor nu vor mai creste la toamna

Miercuri, 20 August 2008, ora 08:33
1542 citiri
Chiriile apartamentelor nu vor mai creste la toamna

Sosirea studentilor in centrele universitare nu va mai duce la majorari spectaculoase ale chiriilor, asa cum s-a intamplat in anii anteriori, iar preturile nu vor creste cu mai mult de 10%, sustin analistii imobiliari.

Proprietarii de locuinte au inceput deja sa fac primele oferte de chirie, in asteptarea studentilor care nu vor prinde un loc in camin. Acestia au urcat putin preturile, dar nesemnificativ fata de perioada similara a anului trecut, informeaza Eveniomentul Zilei.

Astfel, o garsoniera poate fi inchiriata la preturi intre 100-450 de euro la Brasov, 200-300 de euro la Timisoara si 400-450 de euro la Bucuresti. In schimb, cei care vor studia la Sibiu pot gasi garsoniere de inchiriat la maximum 180 de euro pe luna.

Unul dintre motivele ramanerii pe loc a preturilor ar putea fi si faptul ca stagnarea din zona vanzarilor de apartamente a dus la o crestere a numarului de locuinte scoase la inchiriere, adica la o oferta mai apropiata de cerere.

Numarul de oferte pentru apartamentele de inchiriat a crescut in ultima luna cu variatii intre 8,8% si 26,8%, arata o monitorizare anunturiparticulari.ro.

"In perioada asta e liniste pentru ca principalul client este studentul. In ansamblu, 2008 este mai trist ca 2007, oamenii sunt rezervati, toata lumea tine la pret. La inceputul lui septembrie vom avea majorari de maximum 7%-10%", a precizat Victor Mihalache, director Accord Real Estate&Consulting.

Din totalul celor 168.583 de tineri veniti la studii in Capitala, aproximativ 70.000 sunt din provincie si doar jumatate dintre acestia au loc in camine.

Acelasi lucru se intampla si in celelalte mari centre universitare din tara, daca tinem cont de faptul ca sunt 115.000 de locuri in camine si 280.313 de studenti aflati la buget. La acestia se adauga aproximativ 230.000 de tineri care studiaza la universitatile de stat la taxa, dar si cei de la institutiile particulare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#chirie, #toamna, #studenti, #apartamente, #camine , #imobiliare
Comentarii