Preturile la case vor exploda in 2010!

Joi, 05 Februarie 2009, ora 12:26
15604 citiri
Preturile la case vor exploda in 2010!

Preturile la case si terenuri ar putea incepe sa creasca din nou incepand de anul viitor.

Pana atunci insa, preturile de vanzare pentru locuintele noi vor fi cele care vor suferi modificari, in sensul ca acele "scoruri" nejustificat de mari ar putea incepe sa scada.

Locatiile exclusiviste vor deveni in curand inabordabile datorita pretului si vor viza un segment de piata mult mai restrans. Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu realizat de compania CBRE Eurisko.

"Un scenariu optimist estimeaza ca piata rezidentiala va incepe procesul de revitalizare pe la sfarsitul anului 2009 - inceputul anului 2010. Este putin probabil ca in acest interval sa se mai lanseze vreun proiect rezidential important. Va urma o perioada de asezare a pietei si de finalizare a proiectelor aflate intr-un stadiu avansat al constructiei", se arata in raportul citat.

In anul 2008 preturile de vanzare au inregistrat o scadere de pana la 30% comparativ cu anul 2007, in functie de locatie, finisajele si facilitatile oferite, sau de strategia de vanzare a dezvoltatorului. Asa ca solutiile dezvoltatorilor imobiliari pentru stimularea vanzarilor au constat in oferirea de discounturi sub forma de unul-doua locuri de parcare gratuite si/sau boxa de depozitare in subsol, mobila de bucatarie, televizor plasma, computer.

In plus, unii dezvoltatori au oferit chiar reduceri din pretul final de vanzare daca se achita un avans mai mare de 20-30% ori daca se achizitioneaza mai multe locuinte.

Alti dezvoltatori au anuntat ca vand locuintele fara finisaje, in stadiul "la rosu" sau ca reduc standardele de confort ale locuintelor pentru a le face mai accesibile. Un exemplu este inlocuirea centralelor termice individuale cu o centrala termica pentru intregul imobil.

Vanzarile de locuinte ar putea fi insa impulsionate, pe termen lung, daca sistemul bancar romanesc isi va imbunatati produsele prin metode de creditare mult mai diversificate pentru a veni in intampinarea potentialilor clienti.

Vlad Voiculescu

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#preturi case 2010, #explozie preturi case, #imobiliare 2009 , #imobiliare