Conditiile pentru Prima Casa, la bani marunti

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 23:40
4290 citiri
Conditiile pentru Prima Casa, la bani marunti
Foto: Blogspot

Posibilitatea aducerii a cel mult patru co-platitori, fara a se lua in calcul varsta acestora, lipsa costurilor ascunse si a comisioanelor percepute de banca sunt doar cateva dintre avantajele programului "Prima Casa", potrivit sefului Serviciului Dezvoltare Produse din cadrul Piraeus Bank, Roxana Halmangeanu.

Prezenta la televiziunea Ziare.com, reprezentanta Piraeus Bank a explicat cateva dintre conditiile si avantajele aduse de programul guvernamental "Prima Casa". (Urmareste .AICI inregistrarea video a emisiunii)

Pot participa mai multe persoane la plata creditului: Fie ca persoana interesata de achizitionarea locuintei este prea tanara si nu are, inca, veniturile necesare pentru contractarea unui credit, fie ca doreste sa imparta costurile cu altcineva, clientul poate veni chiar cu patru alti co-platitori.

In acest caz, nu se va lua in calcul doar varsta co-platitorilor, ci doar a persoanei care urmeaza sa fie proprietarul locuintei. Astfel, exista posibilitate ca parintii, de exemplu, chiar daca au pana in 65 de ani, sa isi poate ajuta copii sa contracteze un astfel de credit.

Ca si in cazul altor credite imobiliare, la data maturitatii creditului (cand se termina de platit toate ratele), persoana respectiva nu trebuie sa depaseasca 65 de ani.

De asemenea, co-platitorii pot fi atat membri ai familiei, cat si prieteni, colegi si asa mai departe (practic, oricine este de acord sa va ajute in acest sens).

Se iau in considerare aproape orice venituri: Daca sunteti platit in baza unor contracte de colaborare, contracte de drepturi de autor sau sunteti persoana fizica autorizata, de exemplu, vi se vor lua in considerare si aceste venituri, nu doar cele provenite din salariul trecut pe cartea de munca.

In cazul Piraeus Bank, de exemplu, vechimea la locul actual de munca trebuie sa fie de minimum trei luni, iar cea totala de un an. Astfel, chiar si tinerii care si-au inceput cariera anul trecut, pot contracta un credit imobiliar garantat de stat.

Raportarea la Euribor si Robor: Acest lucru reprezinta unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de credit. Dobanzile sunt legate de indicii Euribor (pentru creditele in euro) si Robor (pentru cele in lei), ceea ce inseamna ca nu pot fi modificate unilateral de catre banca, asa cum se intampla, de multe ori, in cazul celorlalte credite.

Astfel, clientul poate sa-si calculeze singur dobanda, in functie de fluctuatia celor doi indici, a caror valoare poate fi gasita pe site-uri precum cel al Bancii Nationale a Romaniei sau Euribor.org.

Timpul necesar acordarii creditului: "Prima Casa" necesita o perioada ceva mai lunga de timp, intre depunerea dosarului si acordarea efectiva a banilor, avand in vedere ca intervine un pas in plus, anume evaluarea dosarului de catre Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri.

Acest lucru este extrem de important pentru incheierea contractului, fiind necesara stabilirea unei perioade mai mari pentru realizarea platii.

Achizitionarea unei locuinte la rosu sau in curs de construire: Acest lucru este posibil in baza unui contract cu firma constructoare, banca acordand o promisiune de credit, valabila timp de 18 luni.

Astfel, banca blocheza suma respectiva, iar, la sfarsitul perioadei, clientul este sigur ca isi va putea plati locuinta, in conditiile in care respecta si conditiile necesare pentru participarea la programul "Prima Casa".

Daca se depaseste perioada de 18 luni, imprumutul se mai acorda doar daca banca are inca resursele financiare necesare, din fondul acordat pentru acest program.

Restantele inregistrate la Biroul de credite: In functie de banca la care va adresati, acestea pot fi luate sau nu in considerare. In general, daca restanta este mare si mai veche de 90 de zile, bancile refuza dosarul clientului, mai ales daca se refera la restante la alte credite, nu la comisioane din cauza unor carduri, de exemplu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#programul Prima Casa, #conditii Prima Casa, #acordare imprumuturi imobiliare, #Piraeus Bank , #imobiliare