Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum arata casa ideala pentru bucuresteni?

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 18:12
5399 citiri
Cum arata casa ideala pentru bucuresteni?
Foto: Imobile noi

Suprafata de 100 metri patrati, pret de 80.000 de euro, parter si mansarda. Cam asa ar arata casele pe care locuitorii din Bucuresti si judetul Ilfov si le-ar cumpara.

Majoritatea cumparatorilor potentiali de case din aceste doua regiuni (80%), nu ar plati mai mult de 100.000 de euro pentru achizitie, potrivit unui studiu realizat de Imobiliare.com, remis Ziare.com.

Astfel, 57 la suta din respondenti au declarat ca ar putea plati pana in 80.000 de euro pentru o casa, in timp ce 20% au spus ca ar aloca pana la 100.000 de euro in acest scop.

Persoanele din prima categorie isi doresc o casa cu suprafata utila mai redusa, de aproximativ 100 de metri patrati (56% din respondenti), in timp ce clientii care intentioneaza sa dea si 100.000 de euro vor suprafete utile de aproximativ 150 de metri patrati (21,5%).

Tipurile de case preferate au parter si mansarda (38%) sau parter si un etaj (31%). Doar 12 procente din participantii la studiu si-ar dori o casa cu un singur nivel, iar imobilele cu doua niveluri ar fi alese de numai 4%.

Aproximativ 12 la suta din cumparatori s-ar orienta spre o casa cu subsol, iar 8% spre una cu demisol.

Majoritatea (63%) ar opta pentru o arhitectura moderna a casei, in timp ce 37% si-ar dori o locuinta in stil traditional. Caramizile si BCA raman materialele de constructii preferate de bucuresteni si locuitorii din judetul Ilfov, 66% din respondenti alegandu-le, in timp ce 10% ar construi case pe structura usoara de lemn, 7% pe structura in cofraje pierdute, 5,6% pe structura metalica, iar 4,9% ar prefera lemnul masiv.

Casele in oras la mare cerere

Peste 30 la suta din participantii la studiu ar prefera sa aiba o casa in oras sau, cel mult, la perifiria sa (19%).

Insa nici locuintele aflate la maximum zece kilometri de oras nu sunt ignorate, 21% declarand ca ar cumpara o casa o asemenea distanta. In schimb, doar 5% s-ar muta la 20 de kilometri de oras.

In mod previzibil, cei care isi doresc o casa vor sa locuiasca in cartiere cu multa verdeata, curti mari, drumuri largi in interiorul cartierului si sa aiba toate facilitatile urbane, de la scoala si dispensar la banci si spatii comerciale.

Pentru 24% din cumparatorii de case este important ca locuinta sa se afle intr-un cadru natural deosebit, aproape de padure, lac sau rau, dar, in aceeasi masura, cartierul ar trebui sa aiba o urbanizare deosebita, un stil arhitectonic special si sa fie complet utilat edilitar.

Circa 36 de procente din respondeti si-ar dori o curte de 300 de metri patrati, 26% de 500 de metri patrati, iar 14% vor curte de 400 mp.

In mod ciudat, garajul este important doar pentru 38% din participantii la studiu, in timp ce 86% ar opta pentru o casa cu terasa sau gradina amenajata.

Semineul si piscina sunt cel mai putin importante aspecte, fiind dorite de catre 16%, respectiv 7% din respondenti.

Femeile tinere, mai interesate de achizitionarea unei case

Potrivit studiului, 50,5% din persoanele interesate de a cumpara o casa sunt femei si 49,5% barbati, in timp ce media de varsta se situeaza sub 40 de ani.

Astfel, 36% au intre 31 si 40 de ani, iar 30% au sub 31 de ani. Circa 17% au varste cuprinse intre 41 si 50 de ani, iar 16% au peste 51 de ani.

De asemenea, familiile cu doi sau trei membri sunt cele mai interesate de posibilitatea de a locui intr-o casa, in loc de un apartament, in timp ce 21% din respondenti au familii compuse din patru membri.

Aproximativ 42% din potentialii clienti pentru case au venituri lunare cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei, iar ponderea familiilor cu venituri de peste 6.000 de lei este de 20%.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#achizitie case Bucuresti, #profil cumparator case , #imobiliare