Cum au evoluat preturile la apartamente in Bucuresti

Sambata, 14 Martie 2009, ora 21:10

   

Cum au evoluat preturile la apartamente in Bucuresti
Preturile apartamentelor vechi din Capitala au scazut per ansamblu in luna februarie cu 2%, dupa ce in sectoarele 5 si 6 s-au inregistrat cresteri de pret de 8%, respectiv 3%, in timp ce in sectoarele 1, 2 si 4, preturile au urmat trendul descendent de 6-7% din ultima perioada.

In sectorul 3 se observa o stagnare a preturilor la apartamentele vechi, dupa cum arata cel mai recent indice imobiliar realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania citat de Gandul.

In privinta apartamentelor noi, indicele arata o stationare la nivelul de 1.778 de euro pe metru patrat cu TVA pentru suprafata construita, plus cea a teraselor.

Cresteri sau scaderi de preturi in functie de sector

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Chiar daca per ansamblu in luna februarie preturile apartamentelor au scazut cu 2%, ajungand la un nivel de 1.334 de euro pe metru patrat, s-au inregistat diferente intre sectoare.

Desi fata de acum sase luni preturile locuintelor din sectorul 6 au scazut cu 32%, in luna februarie s-a observat o crestere de 3% fata de nivelul de 1.145 de euro pe metru patrat in prima luna a acestui an.

O situatie asemanatoare s-a petrecut si in sectorul 5, unde preturile au crescut cu 8%, comparativ cu nivelul de 1.378 de euro pe metru patrat.

Cea mai mare scadere de preturi ale apartamentelor vechi, fata de acum sase luni s-a inregistrat in sectorul 4, in coborare cu 37%, ajungand in luna ianuarie la 1.410 euro pe metru patrat.

Urmatorul in topul scaderilor fata de preturile de acum sase luni este sectorul 3, unde in luna februarie preturile au stagnat la 1.311 euro pe metru patrat.

In sectorul 2, scaderea a fpst de 33% in tulimele sase luni si de 6% in ultima luna, pretul mediu pentru un metru patrat in ianuarie fiind de 1.162 de euro.

O scadere s-a inregistrat si in sectorul 1, de 7% in ultima luna, cu toate ca aici se gasesc cele mai scumpe locuinte, la un pret mediu de 1.855 de euro pentru un metru patrat in luna ianuarie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
I..I
rank 1
alo provincia...
Ati mai publicat articolul asta contrafacut o data. Acum i-ati sters comentariile si l-ati mai pus o data. Pe cine vreti sa prostiti ? Platesc asa bine astia de la Colliers? Nu v-ati lamurit ca nu cumpara nimeni pana nu ajunge 5000 garsoniera / 15000 ap de doua camere ? Asteptam si 3 ani daca e nevoie si daca tot nu scade si incepe sa creasca .. tot nu cumparam !
jus''me
rank 1
aloha
sa te asiguri ca-ti curata cineva panzele de paianjen in timp ce astepti...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor