Dezvoltatorii imobiliari: Fara Prima Casa, am fi vandut dublu

Marti, 04 August 2009, ora 18:37
3344 citiri
Dezvoltatorii imobiliari: Fara Prima Casa, am fi vandut dublu

Unii dezvoltatori se plang ca programul "Prima Casa" le-a cam stricat afacerile, cu toate ca guvernul miza tocmai pe efectul de sprijinire a sectorului de constructii.

"Suntem convinsi ca, in lipsa zvonurilor despre "Prima Casa", am fi vandut dublu. Compania Be Igloo a vandut, in ultimele patru luni, 20 de apartamente", spun reprezentantii Be Igloo.

Conform acestora, din portofoliul Romania Invest, proiectele preferate de cumparatori au fost Residenz Chitila, Vitan Platinum Towers si Armonia.

La inceputul lunii iunie, Be Igloo era in discutii avansate cu aproximativ 35 de clienti care voiau sa-si cumpere o locuinta, care indeplineau conditiile minime pentru cumpararea acesteia si care alesesera apartamente din portofoliul Romania Invest.

In acel moment, 80% dintre ei au declarat ca vor sa astepte finalizarea programului "Prima Casa", sa afle ce ofera guvernul si ca nu vor sa piarda o oportunitate, daca ea exista.

"Romanii au tendinta sa mai astepte, indiferent in ce situatie sunt, decat sa riste sa piarda. Programul 'Prima Casa' a incetinit vanzarile in prima faza, dar acum suntem convinsi ca le va creste, pentru ca oamenii au un sprijin in plus din partea statului. Este important ca bancile au niste garantii din partea statului si ca se simt mai in siguranta sa dea credite.

Daca tot nu vor da, ii asteptam pe toti la Be Igloo. Promitem sa gasim solutii si daca bancile au refuzat un credit. Si totusi, suntem optimisti in privinta achizitionarii de locuinte, pentru ca oamenii au nevoie de ele si, intr-un final, vor face tot posibilul sa le cumpere", au spus oficialii companiei citate.

Intrebat despre criza economica vazuta din perspectiva sectorului imobiliar, Nimrod Zvik, directorul de marketing al companiei Be Igloo, a raspuns: "Care criza?". "Cand am venit in Romania, nu m-am asteptat ca apartamentele sa se vanda ca painea calda. Acum doi ani, sindromul real estate era ingrijorator, mai tarziu blocajul pietei parea ingrijorator, dar in acest moment consider ca situatia este normala.

Atunci cand nimeni nu vindea nimic, in martie 2009, noi am deschis organizatia de vanzari Be Igloo. Ne-am definit atunci niste astepari moderate, pe care le-am depasit in scurt timp. Din aprilie pana azi am vandut 20 de apartamente, din ce in ce mai multe in fiecare luna, pe masura ce oamenii au inteles exact produsul pe care il oferim", a spus reprezentantul Be Igloo.

Conform declaratiilor date de reprezenantii Be Igloo, aproximativ jumatate din apartamentele vandute au fost in proiectul Residenz Chitila. Se pare ca motivele tin de raportul bun calitate-pret, dar directorul de marketing de la Be Igloo are si o explicatie mai simpla:

"Noi incepem vanzarile la un proiect de-abia atunci cand acesta este complet finalizat, ca sa ne asiguram ca utilizatorul final primeste exact ceea ce a cerut. In aceasta ordine de idei, Residenz Chitila a fost primul complex rezidential la care am deschis vanzarile. I-au urmat Vitan Platinum Towers si Armonia si, la fiecare dintre ele, raportul calitate-pret este unul convenabil pentru cumparatori", a conchis sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#probleme Program Prima Casa, #locuinte Romania Invest, #Residenz Chitila, #Vitan Platinum Towers, #Armonia , #imobiliare