Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dezvoltatorii imobiliari: Se vor mai prabusi proiecte, dar situatia se va redresa

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 16:24
1897 citiri
Dezvoltatorii imobiliari: Se vor mai prabusi proiecte, dar situatia se va redresa

Unii dezvoltatori imobiliari renunta la Romania. Scaderea drastica a ritmului vanzarilor la apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi a determinat multi dezvoltatori imobiliari sa-si amane sau chiar sa-si anuleze proiectele incepute.

Recent, fonduri de investitii precum NBGI Private Equity sau Azora Europe au anuntat ca se reorienteaza spre piete precum Polonia si Cehia, amanand pentru cel putin un an dezvoltarea oricaror proiecte in Romania.

De ce au renuntat dezvoltatorii?

Pentru cei nefamiliarizati, piata din Romania pare una instabila, situatia politica incoerenta ii sperie si prefera sa investeasca in tari mai transaprente din acest punct de vedere. Altii au vrut profituri rapide si mari, dar nu au avut niciodata in plan sa ramana aici.

"Aceasta este atat o situatie absolut normala, cat si un semn bun pentru maturizarea pietei. Astfel s-a produs un triaj benefic, doar dezvoltatorii imobiliari cu adevarat seriosi si puternici vor ramane pe piata romaneasca. Doar asa, segmentul imobiliar va capata credibilitate in fata utilizatorului final", a declarat Asher Lax, director de marketing si vanzari in cadrul Adama Holding.

Cat priveste perspectivele pietei imobiliare romanesti, dezvoltatorii spun ca nevoia de locuinte este in continuare imensa.

"Avem proiecte viitoare de anvergura pentru Romania. Ne asteptam sa plece multi investitori, se vor mai prabusi proiecte, dar situatia se va redresa. Romania este o piata puternica si stabila. Nevoia de locuinte este mare, dezvoltatorii care inteleg nevoile de finantare si de confort ale romanilor vor reusi. Ciclicitatea pieteti imobiliare nu este nimic nemaintalnit pe alte piete cu traditie", mai arata Asher Lax.

Grupul Adama are in plan terminarea a noua ansambluri rezidentiale situate atat in Bucuresti, cat si in orase precum Bacau, Iasi, Ploiesti sau Brasov. Acestea, reunite sub brandul Evocasa, vor cuprinde mii de locuinte.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#proiecte imobiliare Romania, #redresare piata imobiliara , #imobiliare