Din 2009 revin la moda cladirile mici

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 12:36
2605 citiri
Din 2009 revin la moda cladirile mici

Cladirile rezidentiale mici revin la moda in 2009 pe fondul crizei de pe piata imobiliara, preturile de constructie se vor reduce la jumatate, cele ale locuintelor sunt deja in cadere libera, iar vanzarile din stadiu de proiect practic nu mai exista, sustin investitorii bulgari citati de Dnevnik.

"Investitorii care si-au anuntat proiecte la scara mare nu vor mai incepe sa construiasca, in timp ce companiile internationale importante si fondurile de investitii vor fi lovite cel mai greu", prognozeaza directorul executiv al companiei Green Life, Nikolai Pehlivanov, citat de NewsIn.

La randul sau, proprietarul Sofbuild, Arkadii Chorbadjiiski, sustine ca anul viitor, cladirile cu o suprafata cuprinsa intre 3.000 mp si 5.000 mp vor fi cele mai cautate din cauza riscurilor mai mici.

Si Mekushin Ivan, directorul Grupului Winslow, companie care are in lucru construirea unui complex imobiliar, estimeaza ca preturile vor scadea pe toate segmentele pietei imobiliare in 2009.

Totodata, investitorii mai spun ca scaderea preturilor terenurilor va duce deasemnea si la costurile mai mici pentru locuinte, iar speculatorii vor fi obligata sa vanda mult mai ieftin.

Potrivit Dnevnik, cu toate ca apartamente din complexul Winslow Gardens sunt oferite la preturi de de 1.200 euro/mp -1.500 euro/mp, in ultimele trei luni doar trei apartamente au fost vandute in stadiu de proiect.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#investitii imobiliare, #scadere preturi locuinte, #piata imobiliara 2009, #construire case mici , #imobiliare