Din vila cu etaj, la bloc intr-un apartament de lux

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 10:20
2827 citiri
Din vila cu etaj, la bloc intr-un apartament de lux

Timisorenii vor sa traiasca la bloc, satui fiind de viata costisitoare in vile. Cu toate acestea, pretentiile raman la un nivel ridicat indreptate catre ansamblurile rezidentiale si apartamentele de lux.

"Cei care si-au construit vile in anii '90 le vand si se muta in apartamente din blocuri noi pentru ca o casa necesita costuri mai mari de intretinere decat un apartament", a declarat Crenguta Radosav, director al unei firme imobiliare.

Managerul altei companii din sectoul imobiliar, Laura Buga, a explicat de asemenea ca "ce se cauta nu sunt asa-zisele vile de eraj, apartamentele de tip penthouse cu suprafete generoase si spatiu locuibil inconjurat de terase largi".

"Tocmai am scos casa de la Dumbravita la vanzare. Nu ne-am prea gasit perioada potrivita, insa acum am ajuns la concluzia ca se cheltuiesc prosteste bani pe udat gazon, gaz pentru incalzirea casei cu camere in care nu intram niciodata, plus ca la cat e terenul mai trebuie sa luam si ajutor de gradinarit. Cand o vindem, ne mutam intr-un apartament cu patru camere si vom cheltui mult mai putin", a declarat pentru Evenimentul Zilei, Adam P.

Cu toate acestea, sunt putini cei care renunta la intimitatea curtii unei vile la tara pentru o terasa cu vedere spre canalul Bega spre exemplu.

Potrivit arhitectilor, in viitorul apropiat, Timisoara va fi ocupata cu cartiere intregi de ansambluri rezidentiale de lux. Directia Regionala de Statistica Timis, a emis anul acesta 140 de autorizatii de constructie pentru case spre deosebire de 238, numarul de autorizatii emise in aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul investitiilor in blocuri de locuinte a crescut cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut de la 19 la 54 in perioada ianuarie-septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#apartamente lux, #ansamblu rezidential, #vile , #imobiliare