Impozitarea cu 16% a tranzactiilor ar putea dezechilibra piata imobiliara

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 11:12
1907 citiri
Impozitarea cu 16% a tranzactiilor ar putea dezechilibra piata imobiliara

Propunerea de impozitare cu 16% a veniturilor obtinute de catre persoanele fizice din tranzactiile comerciale cu terenuri si apartamente ar destabiliza echilibrul si asa fragil al pietei imobiliare, sustin analistii imobiliari ai EuroMetropola.

"Masura nu este oportuna, deorece ar destabiliza echilibrul si asa fragil al pietei imobiliare. Daca proprietarii - persoanele fizice vor fi obligati sa dea 16% din valoarea apartamentului la stat, acestia ar putea lua in considerare o marire a pretului locuintei. Ori, in aceasta perioada, nu mai e loc de scumpire", au spus analistii imobiliari.

Reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola mai spun ca, pe de alta parte, legea nu face o diferenta clara intre o tranzactie comerciala si una care nu are valoare comerciala.

"Un contract de vanzare cumparare, incheiat intre doua persoane fizice intra sau nu sub incidenta legii? La o astfel de intrebare trebuie sa se gaseasca raspunsul inainte ca legea sa fie votata", au mai spus expertii imobiliari.

Aceasta masura nu este propice pentru piata imobiliara, iar daca se va pune in practica propunerea de impozitare cu 16% a veniturilor obtinute de catre persoanele fizice din tranzactiile comerciale cu terenuri si apartamente, se va ingropa mai mult piata vanzarilor, care este si asa intr-o situatie foarte dificila, este de parere Irina Petrescu.

Consilierul superior in cadrul ANAF Paul Coman a declarat, marti, ca tranzactiile imobiliare in scop comercial facute de persoanele fizice ar putea fi impozitate cu 16%, aceasta masura fiind avuta in vedere la elaborarea noului Cod Fiscal.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#impozitare 16, #cod fiscal, #dezechilibru piata imobiliara, #tranzactii comerciale , #imobiliare
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
IN ROMANIA, ORICE SURSA DE CASTIG TREBUIE IMPOZITATA CA PESTE TOT IN LUMEA CIVILIZATA