In Bucuresti se construiesc apartamente de 10 miliarde de euro

Marti, 26 August 2008, ora 08:12
1571 citiri
In Bucuresti se construiesc apartamente de 10 miliarde de euro

Panta abrupta de crestere a pietei rezidentiale autohtone s-a temperat vizibil in ultimele luni, astfel ca preturile apartamentelor noi au ajuns la nivelul de anul trecut.

Insa, pentru cel putin patru ani de acum incolo, volumul locuintelor aflate deja in constructie promite sa mentina la un nivel ridicat ritmul de dezvoltare a pietei.

In acest moment, la nivelul Capitalei se afla in constructie ansambluri rezidentiale noi cu o valoare totala a investitiilor de 9,68 miliarde de euro.

Pana in 2012 vor fi livrate, doar in Bucuresti, circa 56.000 de unitati locative, potrivit datelor companiei imobiliare Media City, informeaza Adevarul.

In ceea ce priveste dezvoltarea preconizata pentru urmatorii ani, pe primul loc se situeaza nordul, atat cantitativ, cu circa 15.500 de locuinte programate spre livrare, cat si calitativ, cu un volum al investitiilor de 4,13 miliarde de euro.

Vestul si estul ocupa pozitii similare cu volume comparabile: 15.200 de apartamente si 1,5 miliarde de euro, in cel dintai caz, si 14.200 de unitati si investitii de 1,5 miliarde de euro, in cel de-al doilea.

In acest context, orientarea in masa catre achizitionarea de locuinte noi, preconizata de majoritatea analistilor, pare pe deplin justificata.

"Oamenii vor intelege ca este mai rentabil sa cumperi un apartament nou cu 200.000 de euro decat unul vechi cu 150.000 de euro", subliniaza Calin Clinciu, General Manager in cadrul Euroest Administrare Imobiliara, citat de Adevarul.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#apartamente, #blocuri, #Bucuresti, #proiecte , #imobiliare