In toamna, preturile locuintelor ar putea ajunge la nivelul de anul trecut

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 10:18
2184 citiri
In toamna, preturile locuintelor ar putea ajunge la nivelul de anul trecut

Speriati probabil de posibila scadere a preturilor pe piata imobiliara, multi dintre bucurestenii care au o locuinta s-au grabit sa o scoata la mezat sperand sa mai obtina un pret bun. Ca urmare, in luna iunie s-a inregistrat o adevarata inflatie de oferte de vanzare de locuinte, iar efectul nu s-a lasat asteptat, inregistrandu-se o scadere usoara a preturilor.

Astfel, numarul apartamentelor si terenurilor scoase la vanzare in Bucuresti a crescut cu 58% intr-o singura luna. Potrivit monitorizarii anunturiparticulari.ro, in luna iunie a fost inregistrat un numar record de oferte aparute pe piata, atat pentru apartamente cat si pentru terenuri.

In plus, reprezentantii companiei care gestioneaza site-ul amintit sustin ca "scaderea preturilor este de asteptat sa continue ajungand in toamna pana la nivelul mediu al preturilor inregistrat anul trecut".

Cele mai multe apartamente scoase la vanzare au fost cele cu doua camere. In luna iunie au fost inregistrate 1538 de oferte pentru acest segment de imobile, cu 50% mai multe decat in luna mai.

Oferta de pe piata imobiliara din Bucuresti a inregistrat in ultima luna maxime istorice si in ceea ce priveste terenurile scoase la vanzare de proprietari, respectiv 956 de oferte in luna iunie, fata de 508 in luna mai.

Cresterea alarmanta a numarului de oferte scoase pe piata a influentat si preturile solicitate de proprietari. Pretul apartamentelor din Bucuresti a scazut in luna iunie cu procente cuprinse intre 1,5% si 6,2% fata de luna mai.

Pretul mediu al unui apartament cu doua camere a fost in luna iunie de 114.000 de euro, in scadere cu 2.000 de euro fata de luna mai. Totusi, in ciuda scaderii pretului in ultima luna, apartamentele cu doua camere raman cu 34% mai scumpe in luna iunie 2008 fata de iunie 2007, cand pretul mediu a fost de 85.000 de euro.

Aceeasi tendinta se manifesta si pe celelalte segmente de piata. Pretul unei garsoniere a scazut fata de luna mai cu 5%, de la un pret mediu de 76.000 de euro la unul de 72.000 de euro. Pentru un apartament de trei camere proprietarii solicita in luna iunie un pret mediu de 148.000 de euro, cu 4.000 de euro mai putin decat in luna precedenta.

Cea mai mare scadere, de 6,2%, a fost inregistrata pentru apartamentele cu patru camere. Pretul mediu al unui apartament a scazut de la 192.000 euro in luna mai la 180.000 de euro in luna iunie, dar valoarea de piata este in continuare cu 20% mai mare decat in aceeasi luna din anul trecut.

Trendul descrescator al preturilor pentru apartamente este unul fara precedent in ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#locuinte, #preturi, #ieftinire, #toamna , #imobiliare