Locuintele din Capitala, mai ieftine cu 30%

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 14:25
2114 citiri
Locuintele din Capitala, mai ieftine cu 30%
Foto: Gandul

Criza de pe piata imobiliara a avut ca efect ieftinirea apartamentelor din Bucuresti cu pana la 30%.

Conform unui studiu realizat de RealTime Imobiliare, pentru Imopedia.ro, cele mai mari scaderi de pret au fost inregistrate in zona de nord a Bucurestiului, unde apartamentele sunt acum cu 30% mai ieftine, comparativ cu anul trecut.

"Mai exact, pretul pe metru patrat construit a ajuns, in Nordul Bucurestiului, de la 2.400 de euro in 2008 la mai putin de 1700 de euro in aprilie 2009", arata studiul citat. In schimb, cel mai putin au scazut preturile in buricul Capitalei.

Astfel, valoarea locuintelor situate in centru a scazut in aceasta perioada cu 17%, ajungand la putin sub 2.000 de euro, in timp de garsonierele si apartamentele din cartiere precum Militari, Pantelimon, Titan sau Drumul Taberei s-au ieftinit cu 18%, adica de la 1.226 de euro pe metru patrat construit la 1.000 de euro.

"In ciuda acestor ieftiniri, casele raman pe stoc. Nimeni nu se inghesuie sa cumpere. Potrivit analizei efectuate de RealTime Imobiliare, in 2009 a scazut cu 40% numarul apartamentelor scoase la vanzare in Bucuresti. Ceea ce a dus la situatii in care dezvoltatorii s-au vazut nevoiti sa sisteze lucrarile", releva sursa citata.

Este cazul mai multor proiecte precum Cosmopolis, Pipera Citylights sau Neopeninsula. Exista insa si dezvoltatori care au dus la bun sfarsit proiectele promise. In aceasta categorie intra ansambluri precum Evocasa Selecta, Estia Residence sau City Air.

Cele mai mici preturi

Conform studiului realizat de RealTime Imobiliare, cele mai mici preturi pe metru patrat construit sunt cele oferite de proiectele Cosmopolis, situat la intersectia Soselei Tunari cu Soseaua de Centura a Capitalei - intre 950 si 1.050 euro, si Neopeninsula - 1.000 euro.

Cele mai ieftine locuinte sunt garsonierele din ansamblurile Planorama - 33.380 euro (la care se adauga TVA), Primavara (Prelungirea Ghencea) - 49.161 euro si Rasarit de Soare (situat in apropierea Parcului Titan) - 56.359 euro.

In ansamblul My Dream Residence, amplasat pe Soseaua Pipera-Tunari, s-au vandut toate garsonierele si apartamentele cu doua camere. In prezent, nu mai sunt la vanzare decat apartamente cu 3 camere, penthouse-uri si duplex-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ieftinire apartamente Bucuresti , #imobiliare